Final_curs_cnl-20wL'oficina del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) del Vendrell ha tancat aquest curs 2010 – 2011 amb un nou èxit pel que fa al nombre de persones inscrites als diversos cursos que ofereix i es consolida com l'oficina més activa de la demarcació de Tarragona. Tot i que encara no es compta amb dades oficials del darrer curs, l'oficina del Vendrell ha tornat a créixer en número d'usuaris i en oferta de cursos. Se segueix així la tendència dels últims anys. Sense anar més lluny, el curs anterior, 2009 - 2010, va ser l'única oficina de Tarragona que va augmentar el nombre d'alumnes inscrits en cursos a distància i Centre Obert de Català (COC), passant de 59 a 101 alumnes. Per altra banda, junt amb Calafell, va ser també l'única que va augmentar la seva oferta de cursos presencials i semipresencials (passant de 13 a 16 cursos).

Enguany en total hi ha hagut 417 persones inscrites al conjunt de cursos de català oferts pel CPNL al Vendrell, repartits en els tres trimestres del curs i en les diferents modalitats ofertes: presencials, especials, a distància i COC.

El passat dimecres 22 de juny va tenir lloc l'acte de cloenda de tots aquests cursos amb la presència de prop d'un centenar d'alumnes, les professores responsables de l'oficina i el regidor d'Ensenyament, Kenneth Martínez.

Martínez va destacar la preeminència de l'oficina del Vendrell respecte a altres oficines d'arreu de la demarcació i també va valorar la importància del coneixement del català com a valor d'integració (per als nouvinguts), com a valor identitari (per als nascuts a Catalunya) i com a valor de pluralitat (per als nascuts a l'Estat espanyol).

L'acte de cloenda va comptar amb una visita al campanar i una petita festa a la placeta dels Germans Ramon amb l'actuació en directe de Pau Saura, guanyador del TRACK 2011.



©2019 Ajuntament del Vendrell