06-07_Maria_Nacy_web
El concert d'orgue del mes de juny a l'església parroquial, programat pels Amics de l'Orgue del Vendrell, es farà el divendres 10 de juny, a les 9 del vespre i anirà a càrrec de l'organista Maria Nacy.

Maria Nacy estudià orgue amb Jordi Alcaraz i Montserrat Torrent al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, amb Michael Radulescu a la Hochschule für Musik und darstellende Kunst de Viena i en acadèmies de perfeccionament arreu d'Europa.

Com a concertista, ha actuat en molts països europeus i a Amèrica del Nord i del Sud. Ha enregistrat dos CD amb música de J.S. Bach i J. Reubke a l'orgue de l'església dels Dominics de Montpeller (França), el CD Cinc segles de música a l'orgue del Monestir de Vallbona de les Monges i un CD dedicat a la música antiga ibèrica i germànica a l'orgue històric de la Pobla de Cérvoles. El 2007, en commemoració dels 850 anys de la fundació del monestir de Santa Maria, va enregistrar el CD Bach al Monestir de Vallbona. El seu últim CD està dedicat a la música de Francisco Correa de Arauxo i enregistrat a l'orgue històric d'Ulldemolins.

 

Des del 1991, Maria Nacy és professora titular d'orgue del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Imparteix regularment classes magistrals, especialment de música antiga ibèrica, al nostre país i a l'estranger, i ha estat membre del jurat de concursos internacionals. L'estiu del 2005, fundà l'Acadèmia a l'Orgue Barroc de la Pobla de Cérvoles, dedicada a l'estudi de la música antiga ibèrica i europea, de la qual és professora i directora artística.

Ha preparat un programa amb obres de Nicolas de Grigny, Veni Creator Spiritus; Pablo Bruna, Tiento de falsas de segundo tono; Arvo Pärt, Annum per annum; Johann Ludwig Krebs, Freu dich sehr, o meine Seele; Jehan Alain, Choral cistercien, Postlude pour l'office de complies; Johann Sebastian Bach, Toccata i fuga en fa major, BWV 540.

Aquest concert d'orgue forma part de la programació musical del Vendrell que fan conjuntament els Amics de l'Orgue, l'Associació Musical Pau Casals, la Fundació Pau Casals i el Patronat Municipal Auditori Pau Casals.



©2019 Ajuntament del Vendrell