06-24_Turismar5wDel 23 al 26 de juny la fira Turismar omplirà de nou la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga, que es convertirà en aparador d'una seixantena d'estands multisectorials. Enguany el certamen arriba a la seva 25a edició i per això, a banda del tradicional programa d'actes paral·lel, incorpora dues novetats significatives com a reclam. Així s'ha anunciat durant la roda de premsa de presentació de la fira que es va fer ahir a Coma-ruga, amb l'assistència de l'alcalde en funcions, Benet Jané; la regidora de Promoció Econòmica en funcions, Àngels Turdiu; el president del CIT, Magí Mateu; el president de l'Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya, Paco Azuaga, i el president dels Gegants del Vendrell, Joan Viñas. 

 

 
D'una banda, coincidint amb el quart de segle que ha complert enguany la Xatonada Popular del Vendrell, la fira Turismar serà escenari d'una degustació de xató. Així, el dissabte 25 de juny, a les set de la tarda, es farà el repartiment d'un miler de racions de xató, a un preu simbòlic de 3 euros, des d'un envelat ubicat a la mateixa plaça dels Germans Trillas. Segons l'alcalde en funcions, Benet Jané, "hem pensat que la coincidència dels 25 anys entre el Turismar i la Xatonada és un bon pretext per donar a conèixer el nostre plat típic a tots els visitants de la fira".

D'altra banda, també el dissabte 25 de juny, els barris marítims acolliran la 6a Trobada de Gegants, organitzada pel Grup de Gegants i Nans del Vendrell, la primera que celebraran als barris marítims. Amb aquest acte també es vol apropar una part significativa de la cultura popular i tradicional catalana als turistes que aquests dies visiten Coma-ruga. La plantada inicial de les sis colles participants es farà a la plaça de Sant Salvador, de 6 a 7 de la tarda. A les 7, els geganters començaran una cercavila pel passeig Marítim, que està previst que acabi a 2/4 de 9 del vespre a la plaça dels Germans Trillas, on es farà una ballada conjunta.

Com en anys anteriors, la primera jornada de la fira Turismar coincidirà amb la revetlla de Sant Joan, que dóna el tret de sortida simbòlic a la temporada turística d'estiu. Així, a les 12 de la nit, al Parc Tabaris de Coma-ruga hi haurà ball amb l'Orquestra Melodia i, a la mateixa hora, s'iniciarà un espectacle musical a càrrec de Festa Loca FM a la platja de Coma-ruga, al costat del pantalà.

Programa d'actes Turismar 2011

 



©2019 Ajuntament del Vendrell