Els integradors socials del Pla de Barris del Vendrell participen, per tercer any consecutiu, en la celebració de la Setmana Cultural de l'institut Andreu Nin. Els integradors oferiran una activitat en el marc d'aquesta celebració que contribueixi a fomentar l'interès per la cultura i per la reflexió al voltant dels valors que transmet.

Així, han programat un taller de cinefòrum per als alumnes de quart d'ESO i de Batxillerat del qual es faran dues sessions al matí, l'una el 14 d'abril i l'altra el dia següent. Cada sessió durarà quatre hores, i en cadascuna es visionarà una pel·lícula i posteriorment s'obrirà un debat entre els alumnes per reflexionar sobre els temes tractats en el film.

La pel·lícula Millones ha estat l'escollida per a la primera sessió del cinefòrum. Es tracta d'una comèdia anglesa que permetrà als alumnes reflexionar sobre la felicitat i el significat dels diners, i també sobre la visió de la vida i la mort des de la infància. El debat sobre la pel·lícula s'iniciarà amb la pregunta sobre la dicotomia entre idealisme i pragmatisme.

El dia 15 d'abril serà el torn de la pel·lícula Capitán Abu Raed, un drama jordà que permetrà als alumnes parlar sobre els somnis i les fantasies com a recursos dins una realitat difícil. També es tractarà de la qüestió dels maltractaments a infants i a dones. El debat s'iniciarà preguntant als alumnes sobre què és el perdó.

Els integradors socials del Pla de Barris continuen la seva tasca amb els joves de la vila i, com en aquest cas, participant en activitats organitzades per altres centres o entitats que també tracten amb joves.



©2019 Ajuntament del Vendrell