03-21_Balan_aiges_TomovwAigües de Tomoví, l'empresa mixta que gestiona el Servei Municipal d'Aigües del Vendrell, ha invertit més de 13 milions d'euros durant aquesta legislatura 2007-2011. Així ho ha explicat el regidor de Serveis i Medi Ambient i president d'Aigües de Tomoví, Jaume Domingo.

Entre les actuacions més importants destaca la construcció del nou dipòsit de Tomoví, amb una capacitat de més de 8 milions de litres d'aigua, la recuperació de tres pous i la millora de la xarxa de l'Oasi i l'Edèn Parc, entre d'altres. A més, durant aquests darrers quatre anys s'ha renovat la xarxa d'abastament i sanejament d'aigua en una trentena de carrers del municipi.

Jaume Domingo ha destacat també la implantació del projecte de telelectura fixa als barris marítims, "un innovador sistema que, amb la instal•lació de comptadors intel•ligents, permet tenir controlat des d'una central el subministrament d'aigua de forma personalitzada, casa per casa". A més, s'ha renovat el sistema de telecontrol de les instal·lacions, s'ha fet la canalització de l'aigua de la riera de la Bisbal i s'ha renovat tota la flota dels vehicles del Servei Municipal d'Aigües. "En total són més de 13 milions d'euros invertits en el Servei Municipal d'Aigües, tots ells destinats a la millora del servei i, per tant, a la millora de la qualitat de vida de tots els vendrellencs i vendrellenques".

El regidor també ha detallat altres actuacions que es faran al llarg d'aquest any 2011, com la reconstrucció i modificació del dipòsit del Nou Vendrell, la substitució del tub de sortida dels pous de Tomoví al dipòsit de Tomoví, o l'ampliació del sistema de telecontrol de les instal•lacions hidràuliques del municipi.

Aigües de Tomoví també ha explicat com s'ha gestionat el control de la qualitat de l'aigua en aquests anys. "La qualitat de l'aigua és una de les nostres prioritats- explica Domingo-. Per això, hem fet prop de 8.500 determinacions analítiques a l'any, en les quals s'han controlat 90 paràmetres diferents. Podem afirmar que l'aigua que arriba a totes les cases del Vendrell és d'una magnífica qualitat".

El regidor també ha fet balanç de l'atenció al ciutadà. El Centre d'Atenció al Client (CAC) d'Aigües de Tomoví ofereix un horari d'atenció per telèfon les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any. Des del 2007 fins ara, el CAC ha rebut més de 80.000 trucades, el 83% de les quals s'han gestionat sense necessitat de desplaçar-se a l'oficina; el 65% han estat per consultes, el 25% per sol•licituds, el 9% per avaries i el 10% per reclamacions".



©2019 Ajuntament del Vendrell