03-07_rp_himne_onu_webEn el proper Ple, a instància de l'Associació Musical Pau Casals, l'Alcaldia de l'Ajuntament del Vendrell presentarà una moció per reivindicar la restauració de l'Himne de la pau, compost per Pau Casals, com a himne oficial de l'Organització de les Nacions Unides (ONU).

El 24 d'octubre de 1971, a la seu de l'ONU, es va estrenar l'Himne de les Nacions Unides, conegut també com l'Himne de la pau, compost pel músic vendrellenc Pau Casals, amb lletra del poeta nord-americà d'origen anglès W. H. Auden, per encàrrec del llavors secretari general U Thant. Aquell mateix dia, el Mestre va rebre la Medalla de la Pau i va dirigir l'única interpretació d'aquesta obra, ja que aquesta peça musical no ha estat mai adoptada com a himne oficial de l'ONU i ha caigut en l'oblit.

Atès que aquest any se celebraran 40 anys de la composició i interpretació d'aquest himne, que Pau Casals és un dels fills il·lustres de la vila i que l'Associació Musical Pau Casals sempre ha dignificat i difós la figura i l'obra del Mestre, se sol·licitarà al Ple de l'Ajuntament del Vendrell que adopti els següents acords:

- Reivindicar la restauració de l'Himne de la pau, compost per Pau Casals, com a himne oficial de l'ONU, com un acte de reconeixement als seus autors.

- Commemorar el 40è aniversari del concert de Pau Casals a l'ONU, com un acte d'homenatge a la figura del Mestre, a la pau i a la llibertat.

- Intensificar la col·laboració de les administracions corresponents amb les entitats i organitzacions que promouen la figura i l'obra del Mestre.

- Comunicar aquest acord a la Fundació Pau Casals, a la Generalitat de Catalunya, al Parlament de Catalunya, al Govern espanyol i a l'ONU.



©2019 Ajuntament del Vendrell