orgue_dia_20_doctubre_2010_copiawEl divendres 11 de març, a les nou del vespre, es celebrarà un concert d'orgue a l'església parroquial del Vendrell. Aquest concert consolida la programació habitual d'orgue, que es fa regularment cada primer divendres de mes, organitzat pels Amics de l'Orgue del Vendrell, amb la participació de l'Associació Musical Pau Casals i del Patronat Municipal Auditori Pau Casals. El concert és una mostra més de la voluntat conjunta de totes aquestes entitats perquè el Vendrell sigui un referent musical i perquè la figura de Pau Casals en sigui el motor.

Per a aquest divendres s'ha programat un concert d'orgue i gralla. A l'orgue hi haurà el professor de l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, Jonatan Carbó, potser un dels millors coneixedors de l'instrument del Vendrell, i a la gralla Jordi Mestres, un dels millors joves grallers del país.

Jonatan Carbó Casanellas va estudiar orgue al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona amb la professora Maria Nacy, on obtingué el títol superior d'Orgue i els premis d'honor de grau mitjà i superior. Ha ampliat la seva formació en nombrosos cursos amb els professors Michael Radulescu, Daniel Roth, Matteo Imbruno, Andreas Liebig, Bernard Winsemius i Cristina García Banegas, entre d'altres. Ha estat enregistrat en diverses ocasions per Catalunya Música i també ha fet l'enregistrament d'un doble CD amb l'obra L'orgue de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, de Josep Soler Sardà.
Ha col•laborat amb formacions vocals i instrumentals com el Cor Lieder Càmera, el Cor Vivaldi, l'Orquestra Terrassa 48 i l'Orquestra de Cambra del Garraf. Ha estat professor d'orgue de l'Escola Municipal de Música de Vilafranca del Penedès i actualment segueix la seva tasca docent al Conservatori de Grau Mitjà Mestre Joan Just i Bertran d'Igualada i a l'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell.

Jordi Mestres neix l'any 1986 a Vilafranca del Penedès, on uns anys més tard desenvolupa la seva vida grallera, després de començar a Torrelles de Foix. Paral•lelament estudia la flauta travessera. Semblen clarament dos instruments antagònics, però amb unes mires ben obertes intenta obtenir bones influències dels dos àmbits, amb unes interpretacions molt característiques. És membre dels grups Els Vinardells, Deriva Errant, 4matjazz i col•labora amb nombrosos grups del país.
L'any 2010 finalitzà els estudis superiors de gralla a l'Escola Superior de Música de Catalunya, on obtingué matrícula d'honor pel seu projecte final, "La gralla contemporània". Actualment compagina la docència de la gralla, la tarota i la flauta travessera a l'Escola Municipal de Música del Penedès, l'Escola Municipal de Música de Vilafranca, l'Escola Municipal de Música del Morell i l'Aula de Sons de Reus, amb el desenvolupament de nous projectes musicals de música tradicional, antiga, clàssica, contemporània i jazz. Amb el seu instrument principal, la gralla, intenta buscar nous horitzons, perfeccionar-lo i dignificar-lo.

El programa que interpretaran és el següent: Concert per a trompeta i orquestra en re, d'Henry Purcell (1659-1695); Sonata op. 1 n. 12, de William Corbett (1680-1748); Sonata per a oboè i continu en la, de Georg Philip Telemann (1681-1767); ària de la Suite en re, de Johann Sebastian Bach (1685-1750); Pastoral, de Frederic Mompou (1893-1987); Concordança, de Bernat Bataller; Suite mediterrània, de Francesc Rius (1945), i Suite sobre una història d'amor, de Carles Prat (1985).

Els Amics de l'Orgue projectaran la interpretació del concert a l'interior de l'església, on el públic el podrà seguir per mitjà d'una gran pantalla.



©2019 Ajuntament del Vendrell