La regidora de Promoció Econòmica del Vendrell, Àngels Turdiu, i el regidor de Medi Ambient, Jaume Domingo, han explicat aquesta setmana als representants de les associacions de comerciants del Vendrell els nous projectes que es posaran en marxa al municipi per dinamitzar el comerç. La reunió va tenir lloc aquest dimarts 8 de febrer a l'oficina del Pla de Barris.

La Regidoria de Promoció Econòmica, amb el suport del Pla de Barris, editarà un tríptic de bones pràctiques per tal que tots els comerciants tinguin a l'abast la informació indispensable sobre les diverses normatives existents en matèria de comerç dictades per la Generalitat. A la reunió es va presentar l'esborrany amb l'objectiu que les associacions fessin les seves aportacions com a implicats directes.

Una altra iniciativa que s'iniciarà aviat és la campanya dels carrets de compra al nucli antic. Es tracta d'una campanya organitzada des del grup de treball de comerç de la Xarxa de Barris amb projectes l'objectiu dels quals és fomentar el comerç de proximitat. Es tracta de fer una acció conjunta amb els 9 municipis de Catalunya que tenen Pla de Barris al nucli antic i que s'hi han volgut adherir per maximitzar l'impacte mediàtic de la campanya i per reduir-ne molt els costos, tant de difusió com d'organització. Consistirà en la distribució de 150 carrets de compra al Vendrell, entre els clients de les botigues del nucli antic que vulguin formar part de la campanya.

Entre tots els municipis adherits es repartiran uns 1.000 carrets de compra el mateix dia.

Igualment, al nucli antic s'implantarà la senyalització direccional per a vianants amb l'objectiu de millorar la imatge urbana, identificar l'eix comercial i donar a conèixer els equipaments culturals i institucionals. En la mateixa línia, s'actualitzaran els 12 plafons lluminosos d'informació de la guia de carrers que hi ha al municipi i s'instal·laran 7 plafons d'informació per penjar-hi cartells d'actes puntuals per evitar que es pengi publicitat o propaganda en els elements del mobiliari urbà, com senyals i fanals, així com en les façanes, ja que dóna una imatge molt deteriorada de la zona.

Pel que fa a la recollida del cartró als comerços del nucli antic, una campanya que va iniciar-se fa uns dies amb el repartiment de fulls informatius amb horaris, dies i normativa de recollida, la reunió va servir per tenir un canvi d'impressions sobre el seu funcionament. El regidor Jaume Domingo va anunciar que s'està valorant la possibilitat de canviar els dies de recollida atenent la petició dels mateixos comerços.



©2019 Ajuntament del Vendrell