Xatonada6_webDiumenge passat el Vendrell va tornar a revalidar el seu paper de bressol del xató i, aquesta vegada, es proclamava capital del xató amb motiu dels 25 anys de la Xatonada Popular. El bon temps va propiciar que milers de visitants omplissin la Rambla i que es repartissin 3.000 racions de xató del Vendrell.

A les 10 del matí es va iniciar el 25è Concurs de Mestres Xatoniares amb 50 participants procedents del Vendrell, Albinyana, Tarragona, Segur de Calafell, Sant Jaume dels Domenys, Avinyó Nou i Santa Oliva. Els guanyadors d'enguany han estat tots del Vendrell: en primer lloc, Josep Miró; en segon lloc, Jesús Trayner; en tercer lloc, Eva Rebollo; en quart lloc, Jordi Urgell; en cinquè lloc, Margarita Camarero, i en sisè lloc, Joan Anton Álvaro. Abans d'anunciar els guanyadors, es va investir Mestra Xatonaire la guanyadora del primer premi de l'any passat, la també vendrellenca Àngela Peribáñez.

Durant tot el matí, la Rambla va acollir la 18a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals, la degustació de Cafés Brasilia (patrocinador de la Xatonada Popular), l'animació a càrrec del Gobern de Catalunya, una trobada d'intercanvi de plaques de cava, una ruleta d'obsequis a càrrec del drac de foc El Cabrot (que va recaptar 500 euros) i una ludoteca amb 30 jocs d'habilitat construïts amb materials reciclats.

En definitiva, la Xatonada Popular del Vendrell es consolida com una de les festes gastronòmiques més importants del país que, any rere any, compta amb la presència i el suport de personatges populars que, enguany, han estat el locutor Justo Molinero i l'actriu Rosa Andreu.



©2019 Ajuntament del Vendrell