01-31_sefed01_webAvui al migdia ha tingut lloc la cloenda de la novena edició del Sefed, curs de simulació d'empresa, que s'ha celebrat entre el juny i el desembre del 2010 i que ha estat completat per 33 persones, de les quals 9 ja tenen contracte laboral i 6 estan en pràctiques en diferents empreses. Ara, des de L'Eina es continuarà donant suport a la resta de participants del curs per ajudar-los en la seva inserció laboral en total coordinació amb l'oficina del Servei Català d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya (SOC). L'acte ha estat presidit pel regidor de Promoció Econòmica, Joan M. Diu, el director del SOC del Vendrell, Lluís Crespo, i el director-gerent de la Fundació Inform, Miquel Muç.

Sefed és un programa de formació ocupacional, gestionat des de l'any 1987 per la Fundació Inform, que està adreçat a persones en atur a partir dels 16 anys i que està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. Té com a objectiu dotar de les habilitats necessàries els alumnes per desenvolupar, correctament i d'una manera àgil les tasques de gestió i administració d'una empresa.

Al programa Sefed es reprodueixen situacions reals mitjançant la simulació d'empreses com a metodologia d'aprenentatge. Per aconseguir-ho, al Vendrell s'ha creat l'empresa simulada TERRISSAL SLS, on es reprodueixen els circuits, les relacions i el moviment de documents, com si fos una empresa real. També hi ha la possibilitat de realitzar pràctiques en empreses reals, d'intercanvis a l'estranger i de participar en fires internacionals.

Des de l'any 2006, al programa Sefed del Vendrell ja s'hi han format més de 300 persones.

Avui mateix, s'ha iniciat la desena edició del Sefed del Vendrell, que finalitzarà el proper mes de juny.©2019 Ajuntament del Vendrell