10.01.29_Dia_No-violncia_01wAlumnes de cinquè de Primària de totes les escoles del Vendrell i també de l'escola Garbí celebraran aquest proper dilluns 31 de gener el Dia Escolar de la No-violència. L'acte es farà a partir de les deu del matí a l'Auditori que du el nom del compositor Pau Casals, reconegut internacionalment no només per la seva música sinó també per ser un símbol de la lluita per la pau. Els alumnes representaran les històries, coreografies i altres treballs artístics relacionats amb la pau, que han estat treballant a les escoles amb anterioritat. Treballs sobre la tolerància, el respecte, l'amor, la No-violència i el record sempre present de la tasca del mestre centraran les propostes que es podran veure a l'Auditori.

La música també serà present en la majoria de representacions i serà la protagonista de la cloenda de la trobada, quan en una conjunció harmònica s'espera que tots els escolars cantin junts la Cançó de la pau, sota la direcció d'una professora del Camp d'Aprenentatge Pau Casals.

L'acte està organitzat per l'Ajuntament del Vendrell i per la Fundació Pau Casals amb l'objectiu de donar a conèixer Pau Casals com a músic però sobretot com a home compromès i activista per la pau. La UNESCO va proposar que el dia 30 de gener fos el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Moltes escoles d'arreu del món, el Vendrell entre elles, fan, aquest dia, actes especials que ajuden els alumnes a reflexionar-hi.



©2019 Ajuntament del Vendrell