01-24_Banda_Consevatori_Tarragona_webMés de cent alumnes del Conservatori de Música de Tarragona participaran en el concert del Cicle de Joves Intèrprets, que es farà a l'Auditori Pau Casals diumenge vinent, 30 de gener, a les 12 del migdia.

El concert començarà amb el Grup de metalls, dirigit per Jordi Masip, amb tres obres dels compositors Paul Dukas, Jan de Haan i Henry Purcell. El Grup de metalls del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona és un projecte que va sorgir del departament de vent, concretament dels professors de trombó, Jordi Masip; de trompeta, Rogeli Rodríguez, i de trompa, Raül Garrido, perquè es va veure la necessitat que els alumnes coneguessin i treballessin obres de diferents estils escrites originalment per a aquesta formació i altres arranjaments. Està format per instruments de la família del vent-metall, com ara les trompetes, les trompes, els trombons i la tuba. Des de la seva formació, el curs 2008-2009, han participat en diferents activitats acadèmiques del mateix Conservatori, i han col·laborat amb altres entitats. Han actuat a l'Auditori Caixa Tarragona, a la Sala d'Actes de la Facultat de Jurídiques de la URV, a Alcover, a la Nou de Gaià, etc. Un dels objectius del grup és la difusió bàsicament per la província de Tarragona d'aquests instruments i d'aquest tipus de formació desconeguda molts cops pel públic. Cal destacar l'estreta col·laboració amb el Grup de percussió del Conservatori, on anualment fan projectes conjunts.

La primera part del concert continuarà amb la Banda de grau professional aleví, formada per quaranta alumnes que interpretaran obres de Jan van de Roost, Jacob de Haan i Kees Vlak.

A la segona part hi haurà l'actuació de la Banda de grau professional juvenil, dirigida per Jordi Masip i Rogeli Rodríguez, que interpretaran les obres Alvamar overture de James Barnes, October d'Eric Withacre i Jericho de Bert Appermont. La Banda de grau professional del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona és un projecte pedagògic creat amb la finalitat d'integrar, en un treball conjunt, les diferents famílies d'instruments de vent i percussió. Durant el curs acadèmic, aquesta formació participa en totes les activitats del Conservatori, com ara els concerts de Nadal, final de curs, etc. Des de l'any 2002 participa en el concert amb motiu de la Marató de TV3 a l'Auditori de Caixa Tarragona. També ha participat en diferents cicles de concerts de joves intèrprets, com el de l'Auditori Pau Casals del Vendrell, el del Teatre Principal de Valls, el del Teatre Fortuny i el del Palau Bofarull de Reus. Cal destacar l'actuació amb motiu del 25è aniversari del Conservatori a la Casa Montoliu, celebrada l'any 2009 al Palau de Congressos de Tarragona.©2019 Ajuntament del Vendrell