01-11_Joves_Intrprets2wAquest divendres 14 de gener s'enceta un nou Cicle de Joves intèrprets, un projecte nascut l'any 1992 amb la voluntat de donar a conèixer la tasca que s'està duent a terme en les diferents escoles i conservatoris amb els músics que s'hi formen.

Enguany, però, com a novetat destacada, la programació del Cicle és fruït del treball conjunt de l'Auditori Pau Casals, els Amics de l'Orgue del Vendrell i l'Associació Musical Pau Casals. Segons la regidora de Cultura, Marta Tutusaus, "amb aquesta col·laboració es busca una major projecció del patrimoni musical i artístic del Vendrell -representat per la figura universal de Pau Casals i un instrument d'extraordinari valor com l'orgue de l'església- i, alhora, unir esforços en una època de dificultats pressupostàries".

El Cicle de Joves Intèrprets serà, doncs, una de les iniciatives conjuntes de l'Ajuntament i aquestes dues entitats. Gràcies a això, dos dels set concerts previstos al Cicle seran d'orgue i es desenvoluparan a l'església. Així, per exemple, l'encarregat d'encetar-lo serà l'organista Álvaro Carnicero, que aquest proper divendres oferirà el seu concert a partir de les 9 del vespre a l'església parroquial del Vendrell, amb entrada gratuïta.
Respecte als conservatoris i escoles que tenen presència al Cicle, cal destacar que es continua comptant amb la col·laboració dels conservatoris de Tarragona (30 de gener) i de Vila-seca (20 de febrer), així com també del Conservatori del Liceu de Barcelona (16 de gener). Com a novetat, enguany s'hi han incorporat el Conservatori de Sabadell (27 de febrer) i l'Institut d'Altafulla (13 de febrer). Segons Juli Grandia, gerent de l'Auditori Pau Casals, la presència de la Jazzorquestra d'aquest institut al Cicle representa per a l'organització "una mostra molt significativa del treball important que es fa als instituts entorn al foment de la música".
El Cicle de Joves Intèrprets també continua, un any més, col·laborant amb els Pastorets del Vendrell per publicitar de manera conjunta ambdues iniciatives culturals.
Aprofitant la presentació del Cicle, Xavier Mercadé, dels Amics de l'Orgue, ha anunciat que cada primer divendres de mes programaran una audició d'orgue per tal de "donar-li vida", un cop finalitzada la seva restauració, i per tal d'oferir-lo tant a estudiants com a organistes professionals.

pdf Programa Cicle de Joves Intèrprets 2011



©2019 Ajuntament del Vendrell