Ignasi_RieraL'escriptor Ignasi Riera participarà aquest divendres en els actes de record a Salvador Espriu que organitza l'Ajuntament del Vendrell en col·laboració amb diverses entitats del municipi i la comarca. La commemoració del 25 aniversari de la mort del poeta comptarà amb una conferència d'Ignasi Riera, nebot de Joan Oliver, que provarà de desmitificar el suposat distanciament del poeta i el seu amic també escriptor i dramaturg Joan Oliver, conegut amb el pseudònim de Pere Quart. A l'acte també hi assistirà la filla d'aquest últim.

La conferència de Riera tindrà lloc aquest divendres 12 de novembre a les vuit del vespre a l'Escola Municipal de Música Pau Casals sota el suggerent títol "Salvador Espriu-Joan Oliver: Ens prenen per bojos, Joan! Sí, Salvador", i intentarà desvelar algunes de les qüestions més desconegudes de la relació entre Espriu i Oliver.

L'acte de divendres està organitzat per l'Institut d'Estudis Penedesencs i s'emmarca en la tercera tongada d'actes commemoratius que va iniciar-se a principi d'any i que ja ha comptat amb diverses xerrades, conferències, exposicions, lectures dramatitzades i altres activitats, sempre al voltant de la figura d'Espriu.

Aquesta tardor es clouen aquests actes en què entitats com l'Associació Musical Pau Casals, l'Escola de Música Pau Casals, el Cor Orfeó Parroquial o l'Institut d'Estudis Penedesencs, entre d'altres, tenen un paper destacat.

La recuperació de la figura d'Espriu representa també poder parlar de dos personatges cabdals en la història de la vila del Vendrell com són Pau Casals i Apel·les Fenosa, amb qui Espriu tenia amistat i amb qui compartia l'amor a la terra i a Catalunya, i la defensa de la llengua catalana, la pau i la democràcia. El Vendrell, a més, ha estat pioner a posar de relleu la figura d'Espriu tot commemorant aquesta efemèride, iniciativa a la qual després s'han unit d'altres municipis.



©2019 Ajuntament del Vendrell