10_10_22_ExpoTertulies_01_webL'oficina del Pla de Barris acull aquests dies una exposició que completa les tertúlies, que s'emeten cada setmana a la televisió local, al voltant del Vendrell de fa uns 60 anys, les anomenades "Tertúlies del record".

En la mostra que es pot veure a l'oficina, hi ha objectes i fotografies que han cedit els mateixos protagonistes de les tertúlies amb l'objectiu d'il·lustrar tot allò que ens han explicant setmana rere setmana: el dia a dia d'abans, com eren les platges, els balls i les festes socials, la lleva del biberó, la música amb les orquestres que havia tingut el Vendrell i les corals.

Aquesta ha estat la primera sèrie de tertúlies que s'han emès i que ara es poden veure amb fotografies i objectes per fer-nos una idea general del Vendrell d'abans. Ara, Televisió el Vendrell ja emet la segona sèrie de tertúlies, que estan dedicades a les entitats que existien anys enrere i que, un cop finalitzada, podrem veure completada amb imatges i objectes amb una nova exposició a l'oficina del Pla de Barris.

L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, va ser l'encarregat d'inaugurar la mostra coincidint amb els actes festius de Santa Teresa i va destacar la importància tant del programa de televisió com de la mostra. Jané va assegurar que aquests veïns (ara ja una trentena) que participen en les tertúlies "acumulen moltes experiències i vivències que s'han volgut recuperar des del Pla de Barris perquè tothom els pugui conèixer d'una manera més lúdica, amb els testimonis directes de l'època, que són molt valuosos". Un altre aspecte molt important que es recupera amb el programa de les tertúlies són els valors de la conversa, la participació, el respecte, el bon veïnatge, la convivència...

Les tertúlies han comptat, des d'un bon principi, amb el suport dels Amics de la Història i amb la complicitat i entusiasme de tots els que hi han participat, que ens han explicat, de primera mà, les seves vivències i records.

L'exposició romandrà oberta a l'oficina fins al mes de desembre, de dilluns a dijous de nou del matí a dues del migdia i de cinc a set de la tarda i els divendres de nou del matí a dues del migdia. L'èxit de la mostra ja ha quedat palès en els primers dies d'obertura en què, coincidint amb la Fira de Santa Teresa, van passar per l'oficina més de 1.600 persones.



©2019 Ajuntament del Vendrell