10-11_ProjecteautnomswL'Ajuntament del Vendrell ha presentat aquest dilluns un projecte de suport al col·lectiu d'autònoms del municipi, per al qual compta amb la col·laboració dels gremis de construcció, de fusteria, d'electricistes i lampistes, d'hostaleria, de jardineria i de perruqueria del Vendrell i la comarca, a més de l'ACCID, del CIT i de la Xarxa Emprenedora.

El regidor d'Ocupació, Joan Maria Diu, ha explicat que l'objectiu del projecte és oferir suport directe a aquest col•lectiu per tal de millorar les seves competències i habilitats professionals. Segons el regidor, "busquem dues repercussions importants: per una banda, una millora de la situació sociolaboral d'aquests treballadors i, per l'altra, un increment en la qualitat de les empreses del municipi i, consegüentment, un augment en la competitivitat del teixit productiu del territori".
Conjuntament amb les entitats col·laboradores s'han escollit sis tallers que donen resposta a les principals problemàtiques que, a l'actualitat, s'enfronten els autònoms. Aquests tallers de formació seran específics i de curta durada, i es realitzaran de les 19 h a les 22 h.

TALLERS:
Gestió del temps
Data: 8 de novembre de 2010. Hora: 19 h - 22 h

Fiscalitat a les empreses
Dates: 15 i 17 de novembre de 2010. Hora: 19 h - 22 h

La gestió d'impagats
Data: 22 de novembre de 2010. Hora: 19 h - 22 h

Formes eficaces de reduir la despesa
Data: 25 de novembre de 2010. Hora: 19 h - 22 h

Planificació i control economicofinancer
Dates: 29 de novembre i 1 de desembre de 2010. Hora: 19 h - 22 h

Tècniques de negociació i vendes
Data: 13 de desembre de 2010. Hora: 19 h - 22 h

Així mateix, s'organitzaran dues conferències sobre temes d'actualitat, com són l'estatut del treball autònom i la gestió i cobrament d'impagats en temps de crisi.

L'estatut del treball autònom

Data: 10 de novembre de 2010. Hora: 19.30 h

Ponent: Jordi Garcia Viña, doctor en Dret, secretari general de la Universitat de Barcelona i professor titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la Universitat de Barcelona.

Gestió i cobrament d'impagats en temps de crisi

Data: 23 de novembre de 2010. Hora: 19 h

Ponent: Pere Brachfield, morosòleg i professor de Crèdit Management d'EAE Business School i assessor en temes de morositat i impagats de la patronal catalana PIMEC.
Conferència realitzada amb la col·laboració de l'ACCID.

Aquest programa està cofinançat per la Direcció General d'Economia Cooperativa, la Creació d'empreses del Departament



©2019 Ajuntament del Vendrell