09-29_Caminada_Sant_Vicen_1_webEls esplais del Vendrell han celebrat la setmana de la gent gran amb diverses activitats que han tingut un gran èxit de participació. Aquest dilluns es va fer una caminada des de l'Esplai del Tancat fins a Sant Vicenç de Calders en la que, després d'un bon esmorzar, es va poder visitar la Premsa de Lliure. Allí van rebre les pertinents explicacions sobre la història d'aquesta construcció i el seu funcionament.

Aquest dimarts, l'excursió va ser més llarga ja que el destí va ser la població de Cercs, al Berguedà. Allà els avis del Vendrell van poder endinsar-se en la dura vida dels miners de Cercs, retrocedint en la història a mesura que avançaven per l'interior de la mina, equipats amb cascs i enfilats d'alt d'una vagoneta minera.

A la tarda, després de dinar el viatge al passat va ser encara més evident gràcies al carrilet verd del Berguedà. Concretament, la gent gran del Vendrell va poder viatjar 65 milions d'anys enrere, a l'època dels dinosaures, i van poder visitar un jaciment on es poden apreciar a simple vista les petjades d'aquests impressionants animals.

Dimecres a les sis de la tarda es va celebrar una conferència al Centre Cívic l'Estació al voltant de la jubilació. La conferència la va fer una psicòloga de la Creu Roja.

Els actes continuaran fins el diumenge 3 d'octubre, quan es clausurarà la setmana amb un dinar.

Per altra banda, la regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell ja ha obert les inscripcions per als cursos del tercer trimestre del 2010, que comencen aquest octubre.

El 19 d'octubre començarà el curs d'entrenament de la memòria a càrrec de la Sílvia Basseda, membre de l'Associació Trèvol. Les classes es faran al Tívoli els dimarts de deu del matí a dos quarts de dotze. El cost del curs és de 30 euros el trimestre.

També s'ofereix un curs de la tècnica oriental txi-kung. Aquest es pot cursar els dimecres d'onze a dos quarts d'una a l'esplai del Tívoli o bé dijous, a la mateixa hora, però a l'esplai del Tancat. La professora del curs és l'especialista Lena Dahlgren i per asistir-hi cal abonar 30 euros per a tot el trimestre.

Les inscripcions es poden formalitzar al segon pis de l'esplai del Tívoli del 4 al 18 d'octubre, de deu a una del matí. Les places són limitades i cal fer les inscripcions com més aviat millor.



©2019 Ajuntament del Vendrell