La Regidoria de Convivència de l'Ajuntament del Vendrell ha iniciat una campanya amb informadors als espais públics més visitats pels gossos i els seus propietaris.

Recordar que els propietaris dels animals de companyia són els responsables de la retirada dels seus excrements i que les infraccions relacionades amb la seva tinença responsable estan considerades greus o molt greus en l'Ordenança de convivència vilatana, són alguns dels objectius dels informadors, formats a través d'un dels Plans d'Ocupació desenvolupats al Vendrell, que aquests dies es poden trobar a la via pública. A més de rebre les seves explicacions, els propietaris també reben un tríptic en el qual es recullen els principals aspectes de l'Ordenança pel que fa a la qüestió, ja que, com exposa el regidor de Convivència i Civisme, Jaume Domingo, "és molt difícil tallar aquesta situació únicament amb multes i vigilància, ja que amb un policia davant ningú comet la infracció. El que cal és que els que actuen d'aquesta manera siguin responsables i actuïn amb criteris de civisme".


Increment d'excrements

Aquesta actuació ha estat desenvolupada a partir de l'increment puntual constatat en la quantitat d'excrements dipositats als carrer i, especialment, als parcs i jardins del municipi. L'objectiu de posar l'èmfasi en l'actuació en els propietaris ve motivat, segons Domingo, per la necessitat que "els propietaris dels gossos tinguin clar que tenen uns deures envers la societat, i un d'aquests és recollir els excrement que els seus animals deixen al carrer. Al cap i a la fi, els propietaris de gossos que compleixen les seves obligacions i els ciutadans que no tenen aquests animals no s'han de fer càrrec dels costos del comportament incívic d'uns quants".



©2019 Ajuntament del Vendrell