museu_deuAquest darrer cap de setmana de setembre, arreu del continent europeu, tenen lloc les Jornades Europees del Patrimoni.

Amb la voluntat de potenciar per sobre de tot la difusió, el coneixement i el respecte envers el patrimoni cultural i artístic, aquestes jornades, en les quals el nostre país participa des de la seva creació l'any 1991, permeten a milions de persones descobrir i entendre una mica més els elements patrimonials que conformen les arrels de la nostra història. El patrimoni cultural català es posa a l'abast dels ciutadans a través de 450 activitats gratuïtes, a més de 200 municipis del país els dies 24, 25 i 26 de setembre: portes obertes i visites guiades a museus i al patrimoni, activitats familiars, tallers per a infants i joves, recreacions històriques i visites teatralitzades, concerts, exposicions, xerrades, col·loquis...

El Museu Deu del Vendrell organitza per a l'ocasió una Gimcana per a nens i nenes (a partir de 6 anys) en la qual, amb la motxilla carregada a l'esquena i usant la brúixola, la llanterna, el mapa del tresor, disfresses i trencaclosques, hauran de relacionar les obres d'art del Museu amb els sentits. Els participants, mitjançant la vista, l'oïda, l'olfacte i el tacte, hauran de seguir un joc de pistes per aconseguir trobar, finalment, el tresor amagat del Museu Deu.

L'activitat, que és gratuïta per a tothom, es realitzarà aquest dissabte dia 25 i diumenge dia 26 de setembre a les 12 del migdia, i el punt de trobada serà al mateix museu.



©2019 Ajuntament del Vendrell