09-08_ReunioPlaBarris_webEl passat dimecres 8 de setembre al vespre, al Centre cívic L'Estació, al voltant d'uns 80 veïns i veïnes van assistir a una nova reunió informativa sobre el 5è projecte de millora de carrers del nucli antic dintre del Pla de Barris, les obres del qual es van iniciar el passat dilluns 30 d'agost. Aquesta actuació inclou els carrers de Montserrat i del Progrés, entre el carrer de Sant Magí i la carretera de Valls, el carrer de la Pagesia Catalana, entre els carrers de Montserrat i del Progrés, i el carrer de Sant Magí, entre els carrers de la Pau i dels Grallers. Les explicacions sobre el desenvolupament de les obres van anar a càrrec de l'alcalde del Vendrell, Benet Jané; la regidora de Via Pública, Marta Tutusaus, i la coordinadora del Pla de Barris, Mònica Rucabado.

D'acord amb el compromís adquirit en la primera reunió, que va tenir lloc al final del mes de juny, en aquesta nova convocatòria es va parlar de la manera d'enfocar les obres del carrer de Sant Magí, atenent les peticions, suggeriments i preocupacions que els veïns i comerciants van fer arribar a l'Oficina de Pla de Barris abans de l'estiu.

A diferència del projecte presentat inicialment, les obres al carrer de Sant Magí només es faran en el tram comprès entre del carrer de la Pau i el carrer del Progrés i del carrer Progrés al carrer dels Grallers. Aquest últim tram només es veurà afectat pel pas d'una nova canonada d'aigua potable per sobre la vorera. Pel que fa al calendari de les obres, es va informar que està previst que la finalització del carrer de Montserrat sigui al final del mes de novembre i que la resta finalitzi abans de les festes nadalenques. Marta Tutusaus va comentar que aquestes previsions sempre estaran condicionades per factors imprevisibles que poden modificar el calendari. Així mateix, es va dir que les obres al carrer de Sant Magí no s'iniciaran fins que el carrer de Montserrat torni a estar obert a la circulació. D'altra banda, es va explicar que s'estava duent a terme un estudi de mobilitat per plantejar la creació de noves zones de vianants en alguns carrers del nucli antic.

També es va fer un repàs de les mesures preses per minimitzar les molèsties i per millorar el procés i el resultat final de les obres. Entre d'altres, cal destacar l'ampliació i la creació de noves zones per a la ubicació de contenidors de recollida de brossa; la creació de zones de càrrega i descàrrega específiques per a la zona afectada; l'oferta de places d'aparcament alternatives per als pàrquings afectats; l'habilitació de 5 agents cívics, destinats a informar i orientar els vianants i vehicles durant el transcurs de les obres i a recollir i transmetre incidències i suggeriments als tècnics del Pla de Barris; la instal·lació de canalitzacions provisionals d'aigua i la comunicació a través d'avisos per minimitzar l'impacte dels talls dels subministraments als veïns; la ubicació als accessos d'obra de cartells informatius de les restriccions i per facilitar la identificació i accés als comerços; la sincronització de la parada de les obres amb l'horari d'accés a escoles i obertura de comerços, els treballs que es duran a terme els dissabtes al matí per escurçar al màxim el termini de les obres i la instal·lació d'embornals secs per reduir la presència de mosquits. "Aquesta darrera millora també s'incorporarà a carrers executats en fases anteriors", va informar la regidora de Pla de Barris i Via Pública.

Es va aprofitar la reunió per informar que l'Ajuntament té previst aprovar una nova línia de subvencions per a la rehabilitació de façanes, que poden ser utilitzades per millorar-ne la imatge després del soterrament dels cables que ara estan fixats als edificis. Es van recordar també els horaris i l'adreça de l'Oficina del Pla de Barris, on els veïns i comerciants tenen a la seva disposició els tècnics i la dinamitzadora comercial per atendre i recollir els seus suggeriments i solucionar incidències.

Per acabar, es va obrir el torn de preguntes, en el qual alguns veïns van poder acabar d'aclarir alguns detalls de l'obra i van explicar alguns problemes existents relacionats amb la xarxa de pluvials de la zona, que es preveu que amb aquestes obres quedin solucionats.

L'alcalde va cloure l'acte agraint l'assistència constructiva i la col·laboració dels veïns i va reiterar la voluntat de l'Ajuntament de seguir treballant conjuntament, incorporant les millores que calguin, per tal d'optimitzar els processos i el resultat de les obres realitzades al municipi. En aquest sentit, Benet Jané va remarcar la importància i la dificultat d'aquesta actuació i va expressar el seu compromís perquè les obres causin el mínim de molèsties a veïns i comerciants.

A l'octubre es convocarà una nova reunió per explicar com es desenvolupa el calendari de les obres.



©2019 Ajuntament del Vendrell