08-09_sinfonieta_webLa Slovak Sinfonietta, una de les orquestres de més prestigi del centre d'Europa, ha estat convidada a participar en el 30è Festival Internacional de Música Pau Casals, durant dos dies seguits i amb dos programes diferents.

El primer és el dimecres 18 d'agost, a dos quarts d'onze de la nit, amb un concert amb l'Obertura de les noces de Fígaro, de W. A. Mozart, i el Concert per a piano i orquestra núm. 2, amb Igor Ardasev com a pianista solista. A la segona part interpretaran la Simfonia núm. 4 de F. Mendelssohn.

Igor Ardasev, piano, va obtenir cinc premis l'any 1986 en el prestigiós concurs dels pianistes de P. I. Txaikovski a Moscou; l'any 1990 va obtenir el primer premi en el concurs Maria Callas d'Atenes i l'any 1990 va ser premiat en el concurs de la Reina Isabel a Brussel·les. Els anys 1989 i 1990 va assistir als cursos de perfeccionament de la Marlboro School of Music (Vermont) amb el professor Rudolf Serkin. A partir dels anys noranta coopera amb moltes orquestres de renom de la República Txeca, com la Filharmònica Txeca, La Filharmònica de Brno, l'Orquestra Filharmònica de Praga FOK, i també de l'estranger: l'Orquestra BBC de Londres, la Reial Filharmònica de Liverpool o l'Orquestra Simfònica d'Odense.

El segon concert es farà el dijous dia 19, amb la presència dels solistes Ilian Garnet, violí; i Petr Nouzovský, violoncel. Aquest dos solistes interpretaran el Doble concert per a violí, violoncel i orquestra de J. Brahms. El programa es completarà amb Les Hebrides, de F. Mendelssohn, i amb la Simfonia en do major de G. Bizet.

La Slovak Sinfonietta de Zilina, dirigida per Misha Kats, és una de les orquestres professionals més famoses d'Europa oriental. Fundada l'any 1974 com l'única orquestra de cambra estatal del període clàssic a Eslovàquia, té un planter fix de 34 músics, als quals se n'afegeixen d'altres segons les necessitats del programa. Alguns components de l'orquestra han obtingut premis en concursos internacionals com a solistes o com a músics de cambra. La qualitat dels seus intèrprets, junt amb l'experiència i la musicalitat del seu director artístic i fundador, Eduard Fischer, han facilitat un ràpid creixement artístic de la formació.

L'any 1977 l'orquestra es va donar a conèixer internacionalment en ser convidada al Festival de Salzburg i en ser designada orquestra oficial d'aquest prestigiós festival. Les seves aparicions van continuar en el Festival Primavera de Praga i en els principals festivals de
tot Europa: Wiener Festwochen, Setmanes de Música a Sofia, Festival El Djem a Tunísia, Música a la vella Cracòvia, Festival de Música de Bratislava, Festival Mozartfest Schwetzingen de la regió de Schleswick-Holstein, Festival van Vlaanderen a Flandes, Festival Johann Strauss pare a Viena, Festival de Música d'Ankara i molts altres.


©2019 Ajuntament del Vendrell