08-06_conveni_diputacio_calguimera02_webAvui al migdia, l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep M. Poblet, han signat un conveni per a les obres de la Casa Museu Àngel Guimerà per un import de 300.000 euros.

La Casa Museu Àngel Guimerà es troba en ple procés de remodelació per posar-se al dia tant pel que fa a elements físics, com ara l'estructura de l'edifici, com també pel que fa als continguts.

L'edifici conservarà l'essència de la casa pairal que va ser al segle XVIII, però amb els corresponents reforços de sostres, terres, trespols i altres elements que s'han vist malmesos amb el pas dels anys. Igualment, la teulada de la casa es modificarà i se n'augmentarà l'alçada, per tal que l'últim pis pugui ser visitable.

La casa original va ser remodelada l'any 1990, després d'haver estat tancada durant anys, i el 1991 es va obrir la Casa Museu. Des d'aleshores la casa ha acollit l'Escola d'Art durant un temps, les oficines d'Educació i Cultura i del Servei d'Assessorament Lingüístic municipal, el Museu Arqueològic i el Servei municipal de Museus de l'Ajuntament del Vendrell.

Els treballs que s'estan fent a Cal Guimerà comportaran, a més d'un canvi físic, un canvi substancial en els continguts de la casa. Així, associat a les obres hi ha un projecte museogràfic que convertirà Cal Guimerà en museu oficial per difondre el valor que té el llegat d'Àngel Guimerà al Vendrell i a Catalunya.

L'alcalde del Vendrell ha agraït la important aportació de la Diputació, ja que "sense aquest conveni difícilment hauríem pogut executar la primera fase de la remodelació de la Casa Museu Àngel Guimerà". Benet Jané ha explicat que aquesta primera fase té un pressupost de 980.000 euros, i que també es compta amb un ajut Feder de 485.000 euros.

Per la seva part, el president de la Diputació ha destacat el compromís amb el territori i amb els seus elements singulars relacionats amb la cultura. En aquest sentit, Josep M. Poblet ha dit que en la jornada d'avui, a part de signar aquest conveni amb l'Ajuntament del Vendrell, també se n'han signat d'altres amb la Fundació Àngels Garriga de Saifores i amb la Fundació Pau Casals. També ha recordat que en els darrers anys l'ens provincial ha participat en altres obres importants d'equipaments culturals i educatius del Vendrell, com són el Teatre Àngel Guimerà i l'Escola de Música Pau Casals.



©2019 Ajuntament del Vendrell