10_07_20_MostraFolklore_03wUn total de nou grups de dansaires vinguts d'arreu de la Península i un grup format per dansaires del Marroc ompliran el Vendrell de balls populars aquest dissabte i diumenge gràcies a la Mostra de Folklore, que organitzen conjuntament l'Ajuntament del Vendrell i l'entitat Folkidansa.

Dissabte a partir de dos quarts d'onze de la nit es podrà gaudir d'una pinzellada de cadascun d'aquests grups en un espectacle que any rere any ha anat aplegant més i més públic. L'escenari de la Rambla torna a ser enguany el punt clau per veure totes les actuacions, després que la recessió econòmica hagi fet que els altres consistoris de la comarca que també participaven en la Mostra hagin desestimat aquesta opció. "D'aquesta manera el Vendrell exerceix de capital i demostra la seva aposta per la cultura malgrat els temps de crisi", com ha destacat el responsable adjunt de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament del Vendrell, Francesc Trillas, en la presentació de la Mostra.

En la mateixa línia, el president de l'entitat Folkidansa, Juanjo Espina, ha agraït l'esforç fet pel consistori i ha volgut destacar la importància que enguany se celebri la Mostra en coincidència amb la Festa Major de Santa Anna per tal d'integrar-la en els actes festius d'aquests dies i així celebrar amb més ressò el desè aniversari del certamen.

Un dels objectius de la Mostra és la divulgació del folklore popular i tradicional a la comarca del Baix Penedès i l'intercanvi de coneixements entre el folklore dels diferents grups que intervenen en el Festival. En aquest sentit, prendran part en la Mostra un total de nou grups: Asociación de Coros y Danzas Jovellanos (Xixón), Grupo de Promoción del Folklore Extremeño Caramancho (Don Benito, Badajoz), Grupo de Coros y Danzas Nazarín (Miguelturra, Ciudad Real), Grupo Folklórico El Pilar (Saragossa), Grupo de Danzas San Rafael (Còrdova), Compañía de Danzas Árabes Hanin (Madrid), Muthiko Alaiak Dantza Taldea (Pamplona), Esbart Dansaire Sícoris (Lleida) i Dansaires del Penedès-La Lira (el Vendrell).

Tots aquests grups actuaran per segon cop diumenge un cop finalitzi la missa que amenitzaran els mateixos grups, cap a quarts de dotze del migdia. Aquesta vegada, però, ho faran a través d'una cercavila pels carrers del nucli antic que els permetrà acomiadar-se fins a l'any vinent.

La Mostra comptarà amb la col•laboració de la Cobla Sant Jordi, dirigida per Jordi Núñez.



©2019 Ajuntament del Vendrell