signatura_paisatgegeniswAquest dimarts 13 de juliol, al Palau Bofarull de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona; Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; Lluís Miquel Pérez, alcalde de Reus; Benet Jané Palau, alcalde del Vendrell; Fran Morancho, alcalde de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp; Àngel Ferràs, alcalde d'Horta de Sant Joan, i Francesc Xavier Grau, rector de la Universitat Rovira i Virgili, han signat el conveni de col·laboració territorial per al desenvolupament del projecte turístic "El Paisatge dels Genis". 

"El Paisatge dels Genis" és un projecte turístic impulsat per la inquietud dels municipis d'Horta de Sant Joan, Mont-roig del Camp, Reus i el Vendrell per a la creació i el desenvolupament d'una oferta turística que aprofiti el potencial de la vinculació de les figures genials de Pablo Picasso, Joan Miró, Antoni Gaudí i Pau Casals amb el territori.

Aquest producte cultural intangible ha de desenvolupar una oferta turística singular, integradora, especial i diferenciadora, utilitzant els valors associats a aquestes figures universals. El projecte compta amb la implicació, a banda dels quatre municipis impulsors, del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i de la Universitat Rovira i Virgili (URV), signants del conveni de col·laboració.

L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, va explicar en l'acte de signatura del conveni que el binomi "turisme i cultura" "sempre ha estat per al Vendrell una aposta estratègica per al seu desenvolupament econòmic, ja que tenim la sort de comptar amb una història, amb uns personatges, amb un patrimoni digne d'admiració, que ens han permès fer de la cultura un estendard del nostre municipi". Jané va destacar que per al Vendrell "és un privilegi poder signar aquest conveni d'"El Paisatge dels Genis", perquè representa una suma d'esforços amb altres institucions que també creuen en les fortaleses i les singularitats del nostre territori".

L'estudi i el projecte per a l'estratègia de desenvolupament d'"El Paisatge dels Genis" s'han realitzat des del Servei d'Assistència Municipal en Turisme promogut pel Patronat de Turisme i el Servei d'Assistència Municipal de la Diputació de Tarragona, a través del Grup de Recerca d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics de la Unitat de Geografia de la URV.

La diagnosi realitzada va posar de manifest els punts forts del territori, com són la singularitat i la distinció dels genis, l'existència d'equipaments físics de referència vinculats a aquestes figures universals i els valors compartits per aquests personatges, que hauran de ser els vectors de l'oferta turística que es desenvolupa: la pau, la universalitat d'allò local, la transcendència, el treball i la innovació.
Aquesta proposta ha de contribuir a desvetllar per què aquest territori ha marcat tant l'obra de quatre genis universals en un espai i un temps molt propers. El projecte preveu un pla d'actuacions, així com un organisme extern que gestioni l'oferta turística vinculada als genis. Amb aquesta finalitat, en el marc del consorci MCTUR, que gestiona el pla per a la millora de la competitivitat del turisme i oci a les comarques de Tarragona, subvencionat per l'ajut FEDER Eix 1 a la demarcació de Tarragona, s'ha creat l'Oficina Tècnica de Desenvolupament de Producte, amb l'objectiu de posar en valor els recursos turístics intangibles del territori. Aquesta Oficina Tècnica té la seu al Parc Científic de Turisme i Oci, situat al Campus Vila-seca de la URV.

Amb la signatura d'aquest conveni de col·laboració, les institucions estableixen els criteris de coordinació en les activitats específiques de promoció, amb l'objectiu d'aconseguir sinergies i una major rendibilitat. Es dóna, així, el tret de sortida al desenvolupament del projecte, que neix amb la voluntat de continuïtat en el temps, a través de l'estructuració del producte.



©2019 Ajuntament del Vendrell