10_07_12_ExpoPardoFotoCastellerswLa Sala Portal del Pardo acull a partir del proper divendres 23 de juliol una exposició de fotografies realitzades amb una tècnica singular: la manipulació de la imatge sobre el negatiu per crear una fotografia amb escletxes, rascades, pols i, fins i tot, taques que li atorguen "dinamisme". Això és així segons l'autora de les fotografies, Maria Andrews, fotògrafa nascuda a Sabadell i que viu entre Califòrnia i Catalunya.

Andrews presenta en aquesta mostra un recull de fotografies de castellers on busca deixar palesa la "Memòria dels castellers", tal com resa el títol de la mostra. La fotògrafa treballa l'emulsió de la pel·lícula en un procés d'adició i sostracció per crear cruixits, escletxes, rascades, pols, líftings, taques i tot tipus de resultats que individualment es podrien interpretar com a equivocacions o destrucció dels negatius, però que, amb certa quantitat, creen i defineixen la imatge.

Amb aquesta tècnica, Andrews vol obtenir unes imatges que s'ajustin més a les imatges que romanen a la nostra ment, a la nostra memòria, respecte d'un fet viscut. Així, assegura, es dóna més vida a les imatges estàtiques que estem acostumats a veure en una fotografia que "congela" l'instant. La seva obra pretén assimilar-se, d'alguna manera, a una pintura on l'artista hi ha pintat un record que guarda en la ment, sovint entelat, poc precís i ple d'emocions que contribueixen a definir la imatge final que plasmarà en el llenç.

Les imatges de Maria Andrews pretenen també ser un recull del fet casteller i, així, en aquesta exposició, s'acompanya d'altres instantànies de companys fotògrafs sobre la mateixa temàtica. Tot plegat es podrà contemplar i gaudir a la Sala Portal del Pardo fins al 21 d'agost de dilluns a divendres de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre i els dissabtes d'onze del matí a dos quarts de nou del vespre. Els diumenges i festius la Sala romandrà tancada. La inauguració de la mostra tindrà lloc el divendres 23 de juliol a les vuit del vespre.



©2019 Ajuntament del Vendrell