07-05_AulaAqutica2wEl Patronat de Turisme del Vendrell i DEPANA han encetat, per tercer any consecutiu, la temporada de snorkeling a la Reserva Marina de la Masia Blanca. Aquesta iniciativa, impulsada pel Patronat Municipal de Turisme del Vendrell des del 2008, pretén obrir la Reserva Marina de la Masia Blanca al turisme sostenible, cultural i de natura. L'objectiu del projecte és sensibilitzar la població sobre la riquesa biològica que alberga la reserva marina situada al Vendrell, tot practicant una activitat lúdica i innovadora a la costa Daurada: l'snorkeling.

Els visitants tenen l'oportunitat de conèixer la Reserva a través d'un centre d'interpretació i d'una excursió fent immersió lleugera acompanyats d'un monitor que guia l'excursió.
Així, en primer lloc es visita l'exposició del Centre d'Interpretació, en el qual es recullen les dades sobre els ecosistemes i la riquesa d'espècies de la Reserva, i es pot veure un audiovisual per familiaritzar-se amb el que s'observarà en la segona part de l'activitat.

Tot seguit, els visitants es desplacen al port de Coma-ruga, des d'on parteixen cap al punt d'immersió, on es realitza l'excursió fent snorkeling, una activitat que pot practicar qualsevol persona, ja que no requereix experiència prèvia. L'activitat, que té una durada total de tres hores, està disponible des del 24 de juny fins a final del mes d' agost. Els destinataris d'aquest nou producte són, a part dels ciutadans i veïns de la zona, els visitants que s'emmarquen en els segments de turisme subaquàtic, turisme de natura i turisme familiar.

La temporada del 2009, l'Aula Aquàtica va obrir les portes a l'inici del mes de juny. Al llarg de tot l'estiu, l'espai expositiu va rebre més de 1.500 visites.

Des del seu llançament, el juliol del 2008, cal destacar que més de 1.170 persones han participat en l'activitat de snorkeling.

La Reserva Marina de la Masia Blanca

La Reserva Marina de la Masia Blanca va ser creada pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (Secretaria General de Pesca Marítima), segons l'Ordre ministerial del 21 de desembre de 1999 (BOE n. 7, de 8/1/2000). Aquesta va ser promoguda per l'Ajuntament del Vendrell, la Generalitat de Catalunya, el sector pesquer i les associacions SOTAVENT i DEPANA.

La Masia Blanca està localitzada enfront de la platja de Coma-ruga. Té una superfície de 280 ha, és de forma circular i s'estén per fondàries inferiors als 25 metres.

La Reserva Marina de la Masia Blanca es va declarar, en primer lloc, per la seva singularitat, ja que conté comunitats de substrat dur poc freqüents; en segon lloc, pel seu valor ecològic, determinat per la diversitat d'espècies, tant vegetals com animals; i, finalment, per la seva fragilitat, ja que les praderies de posidònia presentaven un cert grau de degradació.

En conseqüència, es va fer necessari l'establiment d'una figura eficaç de protecció pesquera, per afavorir la recuperació de les espècies i evitar-ne la degradació en benefici dels pecadors.

Les reserves marines són elements atractius per al turisme i un lloc adient per desenvolupar-hi iniciatives de turisme sostenible, cercant sempre l'equilibri entre aquest ús i la seva conservació. Al mateix temps, són zones on es poden portar a terme experiències d'educació ambiental, obrint el coneixement de la riquesa i importància del medi marí a la societat i generant, així, una consciència col•lectiva de la necessitat de preservació d'aquestes àrees.

Informació i reserves
Cal fer reserva prèvia trucant als telèfons de l'Aula Aquàtica o a l'Oficina de Turisme de Coma-ruga, ja que l'activitat té les places limitades a 12 participants com a màxim. També es fan reserves i preus especials per a grups superiors a 8 persones. Preu per persona: 20 €.

Els nens de 8 a 14 anys poden fer l'activitat de snorkeling si van acompanyats d'un adult.



©2019 Ajuntament del Vendrell