06-28_TremosawAquest dilluns, dia 28 de juny, es va dur a terme a L'EINA Espai Empresarial la I JORNADA INTERSECTORIAL DE L'EINA: ECONOMIA I EMPRESA, amb la participació del Sr. Ramon Tremosa, doctor en Economia, professor de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona i eurodiputat; el Sr. Jordi Jané, vicepresident del Congrés dels Diputats; l'alcalde del Vendrell, Sr. Benet Jané, i regidors de l'Ajuntament de l'àrea econòmica.

Per a la realització d'aquesta primera trobada, es va comptar amb la participació de diferents gremis professionals, amb associacions empresarials, amb representants de l'administració i del món financer, i amb un grup de trenta empresaris locals representatius dels diferents sectors de l'economia de la zona.

Durant una hora i mitja, el ponent Ramon Tremosa va exposar quina és la visió que des d'Europa es té d'Espanya i de Catalunya. Va llançar un missatge de confiança envers el futur econòmic de Catalunya, ja que, va assegurar, "donada la situació geogràfica, tant Catalunya i també el Penedès, tenim una situació envejable. Cal, però, que es realitzin infraestructures que millorin l'actual xarxa viària, ferroviària i de ports, però estem ben posicionats per tenir una economia sòlida que creï valor afegit".
En aquesta primera jornada d'economia i empresa, es va fer una anàlisi general de l'economia i el territori. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Maria Diu, va valorar positivament la iniciativa: "Ha estat molt interessant i tindrà continuïtat a L'EINA. Properament es convocaran noves jornades de treball, on es tractaran temes més específics: la logística del s. XXI, les infraestructures com a factor de competitivitat, la reforma laboral, aspectes socials, el turisme...".



©2019 Ajuntament del Vendrell