Inaugura_EMMPAC_03wL'Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell es va inaugurar oficialment aquest dilluns amb un acte espectacular, on els alumnes van ser els protagonistes tot portant a la plaça del Tívoli una bona mostra del talent que es forma al centre. L'acte va ser seguit per centenars de persones i va comptar amb les actuacions destacades del violoncel·lista Lluís Claret, que va iniciar la seva actuació amb la interpretació del Cant dels ocells, i la cantant Marina Rossell, que va portar a l'escenari la Santa Espina d'Àngel Guimerà. Les actuacions dels alumnes de l'Escola es van anar succeint al llarg de més d'una hora de concert multidisciplinari amb jocs de llum i projecció d'audiovisuals inclosa. Instants abans de l'última actuació, i davant la sorpresa dels assistents, la directora de l'Escola, Carlota Baldrís, va anunciar que deixava el càrrec per centrar-se en nous projectes personals i professionals. El relleu el prendrà la fins ara coordinadora pedagògica, Montse Meneses, a qui Baldrís va definir com a "gran persona i gran professional" que "ha crescut a l'Escola" i a la qual considera "perfectament preparada" per assumir aquesta tasca.

Baldrís s'acomiadava així assegurant "haver fet realitat un somni" que ha tingut el "privilegi" de viure en els anys que fa que és a l'Escola, des que va crear-se el 1986. Baldrís es va mostrar "feliç de tancar aquesta etapa com a directora" i va assegurar que continuarà exercint com a professora, una feina que l'"apassiona" amb la mateixa il·lusió que al principi.

La inauguració de l'Escola va ser presidida pel conseller d'Educació, Ernest Maragall, i per l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, acompanyats d'altres autoritats i representants de la societat civil del Vendrell. Maragall va poder visitar el nou edifici de l'Escola instants abans d'iniciar-se i va mostrar-se "admirat i orgullós alhora per l'excel·lència de l'equipament", un equipament, va assegurar, "de país". Així mateix, va assegurar que "és la millor manera de retre homenatge a Pau Casals i ser fidels a la seva imatge i la seva memòria".

Per la seva part, l'alcalde va lloar les potencialitats del nou edifici i de l'equip humà de l'Escola, destacant també l'esforç econòmic fet per l'Ajuntament en el nou espai i agraint especialment la tasca de totes les persones i empreses implicades tant en l'adquisició de l'antic cinema Tívoli com en la construcció i l'adequació de l'edifici.

Jané va aprofitar la presència d'autoritats de diverses administracions per reclamar suport per a l'Escola i que aquesta pugui assolir la categoria de conservatori. Finalment, l'alcalde va assegurar que l'Escola ha de ser un "referent" en l'ensenyament de la música i també en l'explicació al món de la figura de Pau Casals en totes les seves dimensions, com a persona, com a músic i com a mestre de músics. L'Escola, igualment, contribuirà a "dignificar el circuit vital de Pau Casals al Vendrell".



©2019 Ajuntament del Vendrell