06-16_ExpoJosefinaMiralles_webLa Sala Portal del Pardo acull a partir d'aquest dissabte i fins al proper dia 17 de juliol una mostra antològica de les escultures de l'artista vallenca Josefina Miralles. L'escultora ja ha exposat en anteriors ocasions al Vendrell, població on passa temporades i amb la qual té relació des de fa alguns anys.

A l'exposició de la Sala Portal del Pardo s'hi podrà contemplar un conjunt d'escultures de cossos humans, principalment de figures femenines i nues. Es tracta de figures que s'emmarquen en les arrels de la cultura mediterrània i s'insereixen en la tradició de l'escultura catalana del segle xx. Són formes plenes de bellesa que transmeten les emocions, els sentiments i anhels de l'artista al llarg dels anys d'experiència en el món de la modelació de la matèria plàstica del fang. Les obres que exposa Miralles al Pardo són de diverses mides i materials, entre els quals excel·leix el bronze.

El pas de Josefina Miralles per la Facultat de Belles Arts de Barcelona li va permetre conèixer escultors que han dominat el panorama de l'escultura figurativa catalana del segle passat i formar-se amb ells. Així mateix, ha freqüentat diversos tallers artístics i ha ampliat els seus coneixements i experiències.

El fruit de totes aquestes experiències es podrà visitar a partir de dissabte dia 19 de juny a les set de la tarda, quan tindrà lloc la inauguració, a la Sala Portal del Pardo. La mostra es podrà visitar de dimarts a divendres de 17 h a 20 h, dissabtes d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h, i diumenges d'11 h a 14 h.



©2019 Ajuntament del Vendrell