L'Ajuntament del Vendrell, a través de la Regidoria de Serveis Socials, ha organitzat una sèrie d'actes culturals que tenen per finalitat la creació d'espais de trobada i de comunicació de les noves realitats socials del municipi.

Aquestes activitats pretenen fer partícips actius tots els ciutadans del municipi per tal d'intercanviar idees sobre els costums i els coneixements de la nostra cultura i de les noves cultures que han anat apareixent en l'escenari quotidià del municipi aquests últims anys. Potenciar el coneixement de la llengua i la cultura catalana, com es fa a través del cursos que organitza la Regidoria, ajuda a integrar els nous residents, a la vegada que es potencia el coneixement sobre els drets i els deures de tots els ciutadans del Vendrell, per generar escenaris positius de convivència ciutadana.

Les dues primeres activitats que es portaran a terme es faran a l'Escola de Música Pau Casals, els dies 8 i 10 de juny a les 20:30 h. Es projectaran dues pel·lícules amb col·loqui posterior: el dimarts "Cómo celebré el fin del mundo", i el dijous "Les coeurs brûles". El preu de l'entrada serà d'1 €. Els diners recaptats per aquest concepte seran donats a favor de la reparació de l'orgue del Vendrell. En aquestes activitats hi participen el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i La Claqueta, cineclub del Vendrell i el Baix Penedès.

El diumenge 13 de juny, a les 20:00 h, tindrà lloc la setena edició, organitzada conjuntament amb l'Auditori Pau Casals, del concert de Música per a la Diversitat. Aquest any el grup de música invitat és RumbAmazigha, un grup de música que fusiona la rumba catalana i la música amaziga per crear col·lectivament un so popular sense etiquetes.

Abans del concert, al mateix Auditori, es farà entrega dels diplomes als alumnes dels tallers de Llengua i Cultura que organitza la Regidoria de Serveis Socials. Les classes d'aquests tallers s'imparteixen en català per tal de conscienciar i sensibilitzar els alumnes de la importància d'aprendre la llengua de l'entorn on viuen. En aquest tallers es treballen continguts que fan menció a les normes de convivència i als drets i les obligacions de tots els ciutadans del municipi, ja sigui en el món laboral, sanitari, serveis socials, educatius, etc.



©2019 Ajuntament del Vendrell