06-01_ConveniTallerMusics_webEl Patronat Municipal de l'Auditori Pau Casals i la Fundació Privada Taller de Músics han signat un conveni de col·laboració amb la voluntat de sumar esforços per impulsar:

- La formació musical integral del jove instrumentista que busqui la professionalitat com a objectiu.
- La promoció de nous valors que demostrin una inclinació cap al cultiu de la música.
- El coneixement, tractament i divulgació del repertori musical.
- L'augment de l'interès públic en general per la música.
- La integració i normalització cultural i social de la música.
- La dinamització musical del Vendrell i, per extensió, de les comarques meridionals.

En concret, l'Auditori Pau Casals posa les seves instal·lacions a disposició del Taller de Músics, el qual hi aportarà programacions. En aquest sentit, el proper diumenge 6 de juny, a les 8 del vespre, ja es materialitzarà aquesta col·laboració amb un concert de la Jove Big Band del Taller de Músics.

La signatura del conveni ha anat a càrrec de l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, i la directora de la Fundació Taller de Músics, Maria Valdés.


Què és el Taller de Músics?

El Taller de Músics és una escola amb un programa d'estudis propis, que col·labora amb la Universitat Politècnica de Catalunya amb un diploma de títol propi i que a través de l'Institut Superior d'Estudis Musicals Taller de Músics imparteix estudis oficials de grau superior.

També disposa d'un departament de management i produccions, que realitza, en un àmbit nacional i internacional, produccions pròpies i d'encàrrec, representació i management en exclusiva i edicions fonogràfiques amb un segell propi (La Col·lecció del Taller) que recull obra de compositors del nostre país. Ofereix plataformes sòlides i en funcionament per instrumentalitzar les creacions d'autor (OJO, Jove Big Band, Big Ensemble Taller de Músics i un club, el Jazz Sí, on diàriament s'ofereix música en viu. Organitza festivals propis, com és el Flamenco Ciutat Vella, i gestiona i organitza activitats educatives, com el Seminari Internacional, classes magistrals i cursos especials. Recolza la professionalització del sector més jove i en definitiva contempla tot un conjunt d'activitats, gestions i dinàmiques que configuren la indústria cultural amb un enorme potencial de desenvolupament.

La idea d'impulsar i promoure nous llenguatges i estètiques ha estat per al Taller de Músics una fita i un repte. Actualment hi ha en marxa una sèrie de produccions, projectes discogràfics i trajectòries professionals personalitzades que tenen en comú la inquietud per evolucionar, oblidant les parcel·les excloents i obrint una indústria cultural que ajudi a l'exportació internacional, amb paràmetres professionals, d'expressions musicals com el flamenco i el jazz català.



©2019 Ajuntament del Vendrell