10_05_26_Reuni_xarxa_BarcelonetawLa xarxa de municipis amb plans de barris als nuclis antics ha celebrat ja la seva tercera sessió de treball amb noves propostes per millorar el desenvolupament dels projectes de la Llei de Barris, que tenen com a protagonistes els nuclis antics. La sessió va tenir lloc al barri de la Barceloneta de Barcelona, el passat 21 de maig, i va servir per presentar les propostes d'accions que han elaborat les tres comissions de treball que conformen la xarxa: comerç, habitatge i dinamització social.

El Vendrell pertany a les comissions d'Habitatge i de Comerç, i és responsable d'aquesta última. Precisament, sobre comerç són les propostes que ja començaran a tirar endavant per convertir-se en realitats. Així, aquesta tardor es preveu presentar una marca que identifiqui el comerç dels nuclis antics, a més de fer una campanya de conscienciació per potenciar aquest comerç i destacar els valors de qualitat, proximitat i artesania que el distingeixen. Una de les mesures d'aquesta campanya serà el repartiment de carrets de la compra entre els veïns.

Aquestes propostes són el resultat d'una reunió prèvia de la Comissió de Comerç feta al Vendrell el passat mes de març. La resta de comissions també van aportar les seves propostes, si bé aquestes s'aprovaran en properes reunions. La Comissió d'Habitatge va plantejar les dificultats en les quals es troben els municipis en aquest àmbit i es va plantejar la possibilitat de parlar amb l'oficina de gestió dels plans de barris de la Generalitat per tal de donar cobertura a aquests problemes. Per la seva banda, la Comissió de Dinamització Social va presentar una sèrie de propostes que la resta de municipis estudiarà.

Cal recordar que el Grup de treball de Nuclis Antics de la Xarxa de Barris amb Projectes va ser presentat el maig de l'any passat i que la primera reunió de treball del Grup va tenir lloc, precisament, al Vendrell. Des d'aleshores, el contacte entre els més de 30 municipis que conformen el Grup ha estat constant, amb la determinació de treballar per uns objectius comuns i intercanviar experiències.



©2019 Ajuntament del Vendrell