05-17_pugem_escales_webEl Servei de Salut de l'Ajuntament conjuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, posa en marxa el Programa "A la feina fem salut. Pugem escales!".

El programa consisteix a enviar un correu electrònic i col·locar cartells amb missatges per promoure l'ús de les escales en lloc dels ascensors en els diferents equipaments municipals, una estratègia que promou la salut mitjançant un estil de vida actiu i que s'ha demostrat que és efectiva per augmentar el nivell d'activitat física a l'empresa.

 Un estil de vida actiu significa més salut:

- Millora de la freqüència cardíaca, la pressió arterial i la temperatura corporal.

- Millora de l'autoimatge i de la sensació de benestar.

- Disminució de la incidència i mortalitat per malalties cardiovasculars, metabòliques, osteoarticulars i càncer.

- Alentiment de l'envelliment.

- Augment de l'autoestima i la socialització.

- Millora de l'estat d'ànim.

Per assolir i mantenir un bon nivell de salut, es recomana fer activitat física moderada cada dia durant almenys 30 minuts, 5 dies a la setmana.

L'entorn laboral és un lloc idoni per incorporar l'activitat física a la vida diària, i pujar escales és una estratègia assolible i fàcil d'implementar, atès que es fa efectiva sobre recursos ja existents i no exigeix temps addicional. A més, facilita la consolidació d'una pràctica saludable dins de l'entorn on es realitzen una bona part de les activitats quotidianes.

"A la feina fem salut. Pugem escales!" constitueix, en aquest sentit, una oportunitat magnífica per promoure i facilitar la pràctica de l'activitat física quotidiana.



©2019 Ajuntament del Vendrell