passatge_sabaudia_webDissabte passat a la tarda va tenir lloc la inauguració del passatge de Sabaudia, un espai cèntric de la vila que comunica la placeta del carrer Major i la plaça dels Germans Ramon i Vidales, i que ara es coneixerà amb el nom d'aquesta ciutat italiana.

Abans de l'acte al carrer, es va fer una recepció oficial a la Sala de Plens de l'Ajuntament, en què els dos alcaldes, Benet Jané i Maurizio Lucci, van coincidir a l'hora de destacar que aquest passatge amb el nom de Sabaudia reforça l'agermanament entre les dues poblacions. Cal tenir en compte que aquesta ciutat italiana ja va inaugurar l'any passat un carrer molt cèntric amb el nom del Vendrell.

Tot seguit, al passatge en qüestió, les autoritats van ser rebudes per dos pilars de quatre dels Nens del Vendrell, que van desplegar una senyera i una bandera d'Itàlia. Després de l'actuació castellera, es va descobrir un mural, obra de Jordi Llucià i la seva filla Iraida, en el qual es representa l'esperit de l'agermanament: sobre el fons de dos paisatges de la població italiana, dos dels seus habitants, amb vestits folklòrics, contemplen un tres de vuit carregat pels Nens del Vendrell, una representació pictòrica que va omplir d'emoció la delegació italiana. L'acte d'inauguració va concloure amb un ball de l'Esbart Vila del Vendrell i la interpretació d'El cant dels ocells a càrrec d'una alumna de l'Escola Municipal de Música Pau Casals.

Finalment, es van obrir les portes de la Sala d'exposicions La Fusteria, que acollia una mostra fotogràfica i d'elements representatius de l'agermanament entre les dues poblacions.


©2019 Ajuntament del Vendrell