Ahir al migdia, a les instal·lacions de L'EINA va tenir lloc la cloenda de la Casa d'Oficis "Lignum" i del Taller d'Ocupació "El Vendrell, 365 dies turístics", dos programes de formació de L'EINA adreçats a col·lectius d'aturats i subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

La Casa d'Oficis "Lignum" ha comptat amb un mòdul de guixaires i un altre de fusters, amb 8 places cadascun, ocupades per joves menors de 25 anys; gairebé la meitat han estat noies. El taller d'ocupació "El Vendrell, 365 dies turístics" ha comptat amb un mòdul d'animació turística i un altre d'informació turística, amb 8 places cadascun, ocupades per persones majors de 25 anys, la majoria de les quals han estat dones.
A l'acte hi van assistir l'alcalde, Benet Jané; el regidor de Pomoció Econòmica i Ocupació, Joan M. Diu; la regidora de Turisme, Comerç i Platges, Àngels Turdiu; el cap del Servei d'Ocupació de la Delegació Territorial de Tarragona del Departament de Treball, Francisco Javier Viejo; el director de l'Oficina de Treball de la Generalitat del Vendrell, Lluís Crespo, i representants dels gremis de fusters i de la construccions del Baix Penedès.

En el torn dels parlaments, l'alcalde, el regidor Joan M. Diu i el senyor Viejo van coincidir que els participants del Taller d'Ocupació i de la Casa d'Oficis han estat uns privilegiats a l'hora de tenir una oportunitat per aprendre un ofici i que ara, un cop superat aquest període, toca moure's per trobar una feina al més aviat possible, per la qual cosa comptaran amb el suport de L'EINA. Cal dir que, en aquests moments, ja hi ha hagut quatre insercions laborals del mòdul d'animació turística i una del mòdul de fusteria.

Aquests projectes han comptat amb el suport del Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya i amb el finançament del Fons Social Europeu.



©2019 Ajuntament del Vendrell