L’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) del Vendrell atendrà les peticions de preinscripció per a les escoles bressol municipals a partir del proper 3 de maig i fins al dia 14, ambdós inclosos. En el termini de dues setmanes els pares i mares que tinguin al seu càrrec infants de 0 a 3 anys podran triar entre les cinc escoles bressol municipals del Vendrell i preinscriure els nens en alguna. Els impresos per formalitzar les preinscripcions i la informació necessària per fer-ho ja estan disponibles tant a l’OME (la Rambla, 24) com en cadascuna de les escoles bressol municipals. L’entrega de l’imprès i la documentació necessària (còpia i original del DNI del responsable, del Llibre de família i de la Targeta Sanitària Individual del nen) es podrà fer a l’OME o a qualsevol escola bressol a partir del dia 3 de maig.


Un cop tancada la preinscripció, el 24 de maig es publicaran les llistes provisionals d’admesos i els dies 25 i 26 es podrà presentar una reclamació a l’OME en cas de no estar d’acord amb aquestes llistes. El 7 de juny es publicarà la llista definitiva i la matriculació es podrà tramitar finalment del 14 al 18 de juny, tal com estableix el calendari oficial de matriculacions.

Enguany el període de preinscripcions està marcat per novetats importants, com la posada en marxa d’un nou edifici per a l’escola bressol Migjorn, de Coma-ruga. El nou emplaçament, al carrer dels Ocells, a tocar de l’escola Pla de Mar, representarà una millora substancial en la comoditat per a pares i mares amb fills de diferents edats, alhora que representa un pas més en l’aposta de la regidoria d’Ensenyament per la creació d’escoles bressol a prop d’escoles d’infantil i primària, de manera que es facilitin les sinergies entre aquestes.

A més, aquest nou centre compta amb millors instal·lacions que l’anterior i dobla la seva capacitat, que passa de 45 places a un màxim de 94. D’aquesta manera es cobrirà el futur creixement d’alumnat de la zona durant força anys.

Una altra de les novetats importants d’aquesta nova escola, que cal que els pares tinguin en compte a l’hora de preinscriure els seus fills, és que, per primera vegada a Coma-ruga, hi haurà el servei d’escola bressol per a nens de 4 mesos a 1 any. Aquesta nova unitat de lactants permetrà que els pares de Coma-ruga no hagin de traslladar-se al Vendrell, com fins ara, per portar-hi els seus nadons.

De totes aquestes novetats, hom se’n pot informar a través de l’OME i de les escoles bressol i participant en la Jornada de portes obertes que tindrà lloc aquest dissabte 24 d’abril de deu del matí a una del migdia. Es tracta d’una iniciativa que es fa enguany per primer cop i que permetrà als pares i mares conèixer més de prop els centres on portaran els seus fills el curs vinent.

Les escoles bressol de l’Ajuntament del Vendrell que es podran visitar aquest proper dissabte dia 24 d’abril són, doncs, un total de quatre: El Puig (c/ Ramon d’Abadal, s/n), Ralet, Ralet (c/ Ribera d’Ebre, 13), Mestral (c/ Conflent, 111), i Botafoc (Av. Baix Penedès, s/n). Totes romandran obertes de les deu del matí fins a la una del migdia.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell