La Diada de Sant Jordi al Vendrell comptarà amb diverses activitats que ressaltaran l’ambient cultural i literari que es viurà durant tot el dia a la capital del Baix Penedès gràcies a les tradicionals parades de venda de llibres davant cada establiment.

 

Un any més, els actes es faran a la plaça Pep Jai, que serà el centre neuràlgic d’aquestes activitats, amb el lliurament de premis del XXXVIII Concurs Literari de Sant Jordi. Aquest certamen premia els treballs fets per alumnes dels diferents centres escolars del Vendrell al voltant d’una matèria comuna proposada pel Jurat. Enguany han participat en el concurs un total de 602 escolars del Vendrell, que han presentat els seus escrits sota el lema “Els boscos i la biodiversitat”. L’acte d’entrega dels premis tindrà lloc a dos quarts de sis de la tarda i, com cada any, els guanyadors del certamen obtindran com a premi un lot de llibres. Igualment, tots els participants s’enduran de record un recull dels treballs presentats en l’edició anterior.

 


Després del lliurament de premis, a les sis i també a la plaça Pep Jai, es farà la representació de l’espectacle d’animació Collage, de la companyia Bot Project. A Collage, obra programada pels Serveis Municipals de Cultura del Vendrell i el Teatre Àngel Guimerà, es proposa un espectacle en què dos homes suspesos en l’aire es disposen a tirar-se a la piscina amb la seriositat i la  rigidesa que assenyala el guió. En un primer moment, tot surt com estava previst, però aviat unes ànsies de rebel·lió s’apoderaran dels protagonistes d’aquesta història.

El mateix dia de Sant Jordi també serà ocasió d’inaugurar una nova exposició, en aquest cas referent a Salvador Espriu, en l’any que es commemora el 25è aniversari de la mort de l’il·lustre poeta català. L’exposició tindrà lloc a la Fundació Apel·les Fenosa, i mostra un recorregut per la relació artística i personal entre l’escultor Apel·les Fenosa i el poeta. L’exposició romandrà oberta fins al 30 d’agost.

Finalment, dins dels actes al voltant de la diada de Sant Jordi, el diumenge 25 d’abril se celebrarà una ballada de sardanes a la Rambla del Vendrell. Serà a partir de les set de la tarda i la Cobla Ciutat de Cornellà s’encarregarà de posar-hi la música.

 

 

 ©2019 Ajuntament del Vendrell