DSCF1413

La Festa de la Bicicleta del Vendrell es va celebrar per primer cop l’any 1942.

Va ser creada per Joan Fusté Rius, un vendrellenc emprenedor i que es va inspirar en la festa dels tres tombs.  Volia fer el mateix amb bicicletes ja que era un dels vehicles més populars de l’època i quasi tothom en tenia alhora que es Vendrell era una població molt aficionada al ciclisme.

Va començar amb el guarniment de les bicicletes amb flors i d’aquí va sorgir la idea de crear concursos i curses i gràcies als contactes d’en Jan Fusté va aconseguir que vinguessin a la festa molts personatges populars a donar els premis. Més endavant també es va crear la desfilada de carrosses originals que amb la condició que fossin mogudes per bicicletes.

El 1986 Jan Fusté va haver de deixar l’organització de la festa per motius de salut i va ser la Comissió Jan Fusté qui va agafar el relleu fins al 2001. La Comissió Jan Fusté era un grup d’amics que van tirar endavant la festa amb la mateixa il·lusió i ganes que en Jan Fusté. Posteriorment, l’organització passà a l’Ajuntament del Vendrell i són diferents comissions, grups, entitats i AFA del municipi qui col·labora en l’organització.

Des de fa uns anys, és la Regidoria de Festes de l’Ajuntament del Vendrell qui organitza directament la festa sempre demanant l’opinió i amb el suport de les AFA del municipi ja que són les escoles qui més participen de la festa i la fan forta.

El 2019 es va celebrar l’última edició de la Festa de la Bicicleta, complint 77 anys i tant el 2020 com el 2021 no es va celebrar per les restriccions de la pandèmia.

El 2022 torna la festa amb molta força i ja sense restriccions.

 

 Logo Bici

 FESTA DE LA BICICLETA DEL VENDRELL 2023


Aquí podeu consultar:

  Bases de la Festa de la BicicletaImatge Festa Bici

  Convocatòria de la Festa de la Bicicleta 2023

  Sol·licitud d'inscripció a la Festa de la Bicicleta 2023

  Programa de la Festa de la Bicicleta 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

©2019 Ajuntament del Vendrell