Des de fa més de vint anys consecutius, el Vendrell té l’ocasió de celebrar un acte que demostra la multiculturalitat de la vila i que obre la localitat a gaudir una tradició pròpia dels vilatans d’origen andalús i extremeny. Es tracta de l’anomenada Romeria de Maig del Baix Penedès, un cap de setmana ple de festa i gastronomia que convida tothom qui ho vulgui a compartir un costum propi de les terres d’Andalusia i Extremadura.


Aquesta festivitat té lloc el tercer cap de setmana de maig de cada any, de manera que es comença a celebrar un divendres al vespre i s’allarga fins diumenge a la tarda. Les entitats organitzadores de l’esdeveniment són les associacions culturals d’Andalusia i d’Extremadura, les quals s’alternen anualment per arranjar la festa amb el recolzament de l’Ajuntament.


D’entre tots els actes que es duen a terme cal destacar-ne, en primer lloc, la inauguració de les casetes de la romeria; en segon lloc, el recorregut en romeria, en el qual els devots acompanyen la verge del Rocío des de la seu de l’associació organitzadora fins a Tomoví, i, per últim, totes les activitats de caràcter lúdic (actuacions, menjars, atraccions, balls, etc.) que es celebren des de la tarda de dissabte fins a les dues de la matinada de diumenge, dia en el qual finalitza la festivitat.

 

ROMERIA 2022

 

Romeria 0Romeria 1Romeria 2Romeria 3Romeria 4

©2019 Ajuntament del Vendrell