El Vendrell, 10 de juny de 2021

Durant el patrullatge preventiu habitual de torn de nit, poc després de la mitjanit, una dotació de la Policia local va detectar una forta olor a marihuana en un carrer de la zona de l’Eixample. Els agents van baixar del vehicle policial per observar la zona amb deteniment i intentar detectar d'on procedia aquesta forta olor. La patrulla va sentir sorolls provinents d'uns matolls, en un principi sospitaven que podia ser algun tipus d'animal, ja que es tracta de la part posterior i boscosa, lloc habitual de moviment de senglars. Van veure una vivenda, en qual van detectar llum en un lateral, una llum potent possiblement d'una plantació indoor, des del carrer Besòs.

Van tornar a sentir sorolls de la part del bosc, i mentre un agent s'amagava per observar qualsevol moviment des de la part boscosa del darrere de la vivenda, els altres agents es van apropar a l'altre part de la casa.

Van escoltar sorolls i van veure moviment d’unes persones que volien fugir. Es va iniciar una persecució a peu pel matollar, mentre l'agent va pujar al vehicle i va intentar barrar-los el pas. Aconsegueixen detenir-ne un moments abans que arribés l’altre dotació. Van localitzar un sac amb marihuana que havien llençat. Aquesta persona va quedar detinguda per un presumpte delicte contra la salut pública.

Es va comprovar que aquestes persones provenien d'una casa ubicada al Carrer Ter, intersecció amb Carrer Segre. L’habitatge estava molt tancat, molt hermètic, i hi havia indicis clars de plantació. Es va detectar que la tanca d'aquesta casa havia estat forçada. Un agent va entrae per la part de la tanca que havia estat forçada i va trobar a l'interior dues palanques de ferro i tres bosses més plenes de marihuana preparades per endur-se-les, així com una bossa amb tisores de poda i guants.

Els agents van localitzar a l'interior de l'habitatge una plantació de marihuana, amb una part recollida i un gran nombre de plançons de marihuana en torreta; així com un altre espai que estaven preparant per tal d'ampliar la plantació; desbrossadora, pots d'escuma de polietilè per segellar, dotzenes de caixes d’alvèols per fer planter, centenars de torretes, tubs de refrigeració, entre altres.

Les patrulles van fer una batuda per la zona per intentar localitzar a l'acompanyant del detingut. Un agent va anar discretament cap a la zona boscosa de l'N-340, mentre els altres inspeccionaven la vivenda. Va sentir soroll i va demanar recolzament i els agents i un Mosso d'Esquadra van acorralar i detenir a l'altre individu. Aquesta persona va quedar detinguda per un presumpte delicte contra la salut pública.

Segons els indicis que es tenen, els detinguts haurien rebut l’encàrrec de robar la substància i haurien entrat al domicili fent fugir o fent marxar en sentir el soroll, al cuidador.

S’intervenen: 4 bosses de plàstic de la brossa de color negre plenes de marihuana i dues palanques de ferro. Aproximadament 25 kg de marihuana seca. Intervenció temporal d’un vehicle BMW. S’instrueixen diligències i passaran a disposició judicial.

 

 

©2019 Ajuntament del Vendrell