El Vendrell, 10 de juny de 2021

Durant el patrullatge preventiu habitual de torn de nit, poc després de la mitjanit, una dotació de la Policia local va detectar una forta olor a marihuana en un carrer de la zona de l’Eixample. Els agents van baixar del vehicle policial per observar la zona amb deteniment i intentar detectar d'on procedia aquesta forta olor. La patrulla va sentir sorolls provinents d'uns matolls, en un principi sospitaven que podia ser algun tipus d'animal, ja que es tracta de la part posterior i boscosa, lloc habitual de moviment de senglars. Van veure una vivenda, en qual van detectar llum en un lateral, una llum potent possiblement d'una plantació indoor, des del carrer Besòs.

Van tornar a sentir sorolls de la part del bosc, i mentre un agent s'amagava per observar qualsevol moviment des de la part boscosa del darrere de la vivenda, els altres agents es van apropar a l'altre part de la casa.

Van escoltar sorolls i van veure moviment d’unes persones que volien fugir. Es va iniciar una persecució a peu pel matollar, mentre l'agent va pujar al vehicle i va intentar barrar-los el pas. Aconsegueixen detenir-ne un moments abans que arribés l’altre dotació. Van localitzar un sac amb marihuana que havien llençat. Aquesta persona va quedar detinguda per un presumpte delicte contra la salut pública.

Es va comprovar que aquestes persones provenien d'una casa ubicada al Carrer Ter, intersecció amb Carrer Segre. L’habitatge estava molt tancat, molt hermètic, i hi havia indicis clars de plantació. Es va detectar que la tanca d'aquesta casa havia estat forçada. Un agent va entrae per la part de la tanca que havia estat forçada i va trobar a l'interior dues palanques de ferro i tres bosses més plenes de marihuana preparades per endur-se-les, així com una bossa amb tisores de poda i guants.

Els agents van localitzar a l'interior de l'habitatge una plantació de marihuana, amb una part recollida i un gran nombre de plançons de marihuana en torreta; així com un altre espai que estaven preparant per tal d'ampliar la plantació; desbrossadora, pots d'escuma de polietilè per segellar, dotzenes de caixes d’alvèols per fer planter, centenars de torretes, tubs de refrigeració, entre altres.

Les patrulles van fer una batuda per la zona per intentar localitzar a l'acompanyant del detingut. Un agent va anar discretament cap a la zona boscosa de l'N-340, mentre els altres inspeccionaven la vivenda. Va sentir soroll i va demanar recolzament i els agents i un Mosso d'Esquadra van acorralar i detenir a l'altre individu. Aquesta persona va quedar detinguda per un presumpte delicte contra la salut pública.

Segons els indicis que es tenen, els detinguts haurien rebut l’encàrrec de robar la substància i haurien entrat al domicili fent fugir o fent marxar en sentir el soroll, al cuidador.

S’intervenen: 4 bosses de plàstic de la brossa de color negre plenes de marihuana i dues palanques de ferro. Aproximadament 25 kg de marihuana seca. Intervenció temporal d’un vehicle BMW. S’instrueixen diligències i passaran a disposició judicial.

 

 

El Vendrell, 2 de juny de 2021

L’Ajuntament del Vendrell ha anunciat avui la posada en funcionament de l’app de gestió d’incidències a l’espai públic “Cuidem el Vendrell”. En concret, l’aplicació permet que la ciutadania comuniqui incidències relacionades amb la neteja viària i la recollida de residus, els parcs, jardins, arbrat i jocs infantils; l’enllumenat públic i semàfors; el mobiliari urbà i senyals; el clavegueram; el control de plagues; la recollida porta a porta; la mobilitat i el transport i el medi natural i les platges.

D’una banda, amb l’APP, la ciutadania adquireix un paper actiu en la detecció, gestió i resolució d’incidències al municipi, facilitant la comunicació directa entre l’Ajuntament i la ciutadania. Per aquest motiu s’ha escollit com a nom de l’aplicació “Cuidem el Vendrell”, apel·lant a la corresponsabilitat per gaudir d’un municipi amb un espai públic de més qualitat. En paraules de la regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Residus, Núria Rovira, “El Vendrell es mereix un espai públic digne. I per això cal que tots i totes ens sentim partícips a l’hora de cuidar-lo. Aquesta APP és una nova eina que ens ho posarà més fàcil”.

D’altra banda, amb la nova APP s’evitarà l'actual multiplicitat d’entrades de comunicació d’incidències que no són estrictament la de la instància i que avui dia són les més habituals: xarxes socials, correus electrònics, trucades, Digue’ns com ho veus, etc. Això permetrà quantificar-les, derivar-les directament a les empreses prestadores de serveis (si és el cas) o al departament corresponent, i en definitiva, aconseguir una major efectivitat en la seva gestió i resolució. En aquest sentit, el regidor del SAC, Baltasar Santos, ha destacat que l’APP, a banda de millorar la comunicació amb la ciutadania “millorarà el treball intern i la coordinació entre els departaments i també l’eficiència en la prestació dels serveis”.

La informació que es generi a partir de l’APP permetrà anar construint un “mapa” d’incidències municipal: veure què passa en cada barri, quina tipologia d’incidències s’hi produeixen, amb quina freqüència, etc i, per tant, definir estratègies d’acció més eficients.

 

APP “CUIDEM EL VENDRELL”

Per què és útil?

• És ràpida i fàcil d’utilitzar.
• Els avisos arriben directament al departament o l’empresa que gestiona el servei
• Facilita la comunicació directa entre l’Ajuntament i la ciutadania.
• És gratuïta.
• Pots fer el seguiment de les teves incidències.
• Col·labores en la millora de l’espai públic.

Com funciona?
1. Descarrega’t l’app.
2. Tria el tipus d’incidència.
3. Indica la ubicació (assegura’t de tenir la geolocalització activada).
4. Adjunta una fotografia.
5. Afegeix un comentari, si s’escau.
6. Envia’ns-ho!
7. El departament o l’empresa reben l’avís i activa els mecanismes per donar resposta a la incidència.
8. Fes-ne el seguiment

En el moment que es genera una incidència, l’app retorna una resposta immediata amb un número de seguiment. El temps de resolució pot variar segons la naturalesa i urgència de la incidència.

La ciutadania tindrà el seguiment de la incidència a les seves mans. A l’apartament d’”Històric” de l’aplicació, el ciutadà podrà veure els passos i el procés de cada incidència.

IMPORTANT! Amb motiu de les mesures de prevenció d'infecció per COVID-19:

    SAC (Servei d'Atenció a la Ciutadania):

Es recomana fer els tràmits municipals accedint al web:
www.elvendrell.net a través de la Seu Electrònica:www.seu-e.cat/ca/web/elvendrell

**Per a tràmits presencials al SAC, que no es puguin realitzar de forma telemàtica, s'haurà d'omplir i enviar el Formulari de cita prèvia SAC

(Presencialment no s'atendrà a ningú que no ho hagi demanat cita prèvia a través del formulari del SAC).

    Oficina d'Empadronament:

Per realitzar qualsevol tràmit presencial relacionat amb el Padró d’Habitants, s’haurà de reservar cita prèvia clicant el botó de “Reservar cita” que està situat al peu de pàgina del tràmit a realitzar (si us plau, si es tracta de la mateixa unitat familiar i el mateix tràmit a realitzar, només caldrà reservar una única cita).

Per a VOLANTS D'EMPADRONAMENT, cita prèvia per temes de padró al SAC de Coma-ruga o qualsevol altra informació s’haurà d’omplir i enviar el Formulari de cita prèvia Padró d'Habitants

Els tràmits que actualment disposen de reserva de dia i hora directe són:

 • Alta al padró d'habitants
 • Alta per naixement al Padró d'habitants
 • Baixa del padró d'habitants
 • Baixa del registre de parelles de fet de l'Ajuntament
 • Canvi de domicili d'empadronament
 • Certificat d'empadronament
 • Confirmació de l'empadronament per a estrangers comunitaris i assimilats
 • Modificacio de dades personals al padró d'habitants
 • Renovació de l'empadronament
 •  

  Horari d'atenció telefònica 010 del Servei d'Atenció a la Ciutadania (SAC)

      - De dilluns a divendres de 9h a 14 h (excepte festius)

  La presentació dels següents tràmits només es podrà fer telemàticament:

   CONVOCATÒRIES D’OPOSICIONS
             - presentació per la Seu Electrònica

   TEMES D'ACTIVITATS 
             - presentació per la Seu Electrònica

   

  Sara d dachow
  Del 18 de gener al 12 de març de 2020
  "Estimada innocència", de Marina Durany
  Vegeu catàleg
  Activitats familiars
   
   
  Sara d dachow

  Del 3 de juliol al 14 d’agost
  Colors.cat
  Xavier Quesada

  Vegeu catàleg

   
   
  Sara d dachow

  Del 21 d’agost al 19 de setembre
  La pintura enfront dels mitjans de comunicació de masses
  Álvaro Romero

  Vegeu catàleg

   
   
  Sara d dachow
  Del 25 de setembre al 25 d’octubre
  Guanyadores de la X Biennal de Ceràmica del Vendrell
   
   
  Sara d dachow

  Del 30 d’octubre al 28 de novembre
  Terra baixa, del grup Art Polièdric

  Vegeu catàleg

   
   
  Sara d dachow

  Del 4 de desembre al 20 de febrer de 2021
  Josep Cañas. Del dibuix a la forma

  Vegeu catàleg

  On es fa? Al Carrer dels Cafès

  Quan? Cada primer dissabte de mes i altres festivitats com la Festa Major, Sant Jordi, la Fira i Nadal.

  Què s’hi ven? Roba feta a mà, complements artesanals, vidre fos, joieria de disseny, espelmes i encensos artesans, patchwork, fofutxes, bijuteria, pintura..    

  S’hi pot participar de forma esporàdica, prèvia sol·licitud (link) al SAC i amb permís  concedit per part de l’Ajuntament..

  ©2019 Ajuntament del Vendrell