El Vendrell, 24 de gener de 2024


El regidor d’Activitats econòmiques i Llicències urbanístiques, Jero Merino, ha presentat els objectius per aquest any 2024 en matèria d’ Activitats i promoció de ciutat i que passen perquè “El Vendrell reforci el seu paper de referència al Baix Penedès amb els serveis, infraestructures i oferta comercial necessàries com a capital comarcal”.

En aquesta línia, el regidor aposta com a prioritats el suport al comerç i empreses locals, el foment i captació de noves inversions, la potenciació del centre com a àrea comercial de referència i, finalment, la creació i impuls de nous espais comercials.

Segons ha explicat Jero Merino, aquestes prioritats es desplegaran a través de tres eixos d’acció política: l’impuls de l’Ordenança comercial; la reversió de la modificació puntual del Pla General de 2008 que restringia l’obertura d’oficines i entitats bancàries al centre i el desenvolupament del sector comercial La Muntanyeta Nord.

En relació a l’Ordenança, el regidor ha explicat que a la zona centre es troba en ple desenvolupament de zones comercials peatonals i que cal dotar-se d’una estructura comercial per fer uns carrers més amables i amb establiments atractius. Per això, ha dit Merino, es potenciarà l’obertura d’establiments que contribueixin a aquest objectiu i s’estarà vigilant al compliment que facin de la normativa comercial, de neteja, etc.

Una altra de les accions del govern serà, segons el regidor, revertir la modificació del PGOU que es va aprovar al 2008, durant la crisi financera, i que restringia l’obertura d’entitats bancàries i oficines als carrers del centre per tal de dinamitzar comercialment aquesta zona. Segons ha explicat el regidor, “actualment hi ha locals buits al centre que podrien acollir activitats financeres, d’assegurances, etc i ningú surt guanyant mantenint-los tancats, ja que si no, s’acaba degradant l’espai”.

Així mateix, Jero Merino ha informat que s’està treballant per impulsar i desenvolupar el sector Muntanyeta Nord, de 30.000m2 de sòl comercial, que podria ser un projecte estratègic pel Vendrell i alhora contribuiria a solucionar problemes com les molèsties que genera la zona en runes de l’antiga fàbrica Superave i també a millorar la connexió peatonal amb l’Hospital. Sobre aquest sector, el regidor ha avançat que ja s’han interessat operadors com McDonalds i Bon Preu.
Jero Merino ha conclòs que totes aquestes mesures s’estan treballant buscant la col·laboració del CIT-Comerç del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell