El Vendrell, 28 de desembre de 2023 

Avui, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha fet la última roda de premsa de l’any fent un balanç de l’any 2023 i assenyalant les línies mestres que marcaran la gestió municipal de l’any 2024. L’escenari escollit ha estat el Museu Guimerà, amb motiu de l’imminent inici de l’Any Guimerà i que es commemorarà durant l’any 2024.

En primer lloc, Martínez ha volgut destacar “com el 2023 ha estat un any electoral en el qual el suport de la ciutadania del Vendrell ha validat i reforçat la feina feta durant el mandat anterior i ha donat confiança en el projecte de modernització del Vendrell que estem tirant endavant”.

De l’any 23, l’alcalde ha valorat positivament alguns projectes que s’han finalitzat com la peatonalització del barri de França o la millora d’algunes instal·lacions esportives,  com la nova gespa del Camp de Futbol del Camí de Roda i la nova pista d’atletisme.

I del nou mandat ha destacat també dues mesures que considera que “defineixen el projecte polític que estem desenvolupant i que es basa en els principis de la cohesió, la inclusió i la convivència com són la gratuïtat de les escoles bressol i la gratuïtat de les instal·lacions esportives per les persones amb discapacitat”. 

Així mateix, Kenneth Martínez ha valorat també l’aprovació definitiva del pressupost 2024, en el qual s’incorporen les línies mestres del proper mandat.  En concret, ha explicat que el seu  objectiu principal serà, d’una banda,  la millora de la via pública, que passarà pels nous contractes de manteniment de la via pública, de neteja viària i de recollida porta a porta de residus. Uns nous contractes que, segons l’alcalde, “actualitzaran aquests serveis bàsics a les necessitats actuals del municipi”.

I d’altra banda, i també relacionat amb la millora de la via pública, l’alcalde ha fet referència a l’aposta per seguir incrementant i millorant la seguretat ciutadana “amb la inversió més important en Policia Local en els últims anys, augmentant la plantilla, els equips individuals i ampliant la xarxa de càmeres de seguretat, així com iniciant del projecte de la nova caserna”.

Una altra gran línia de treball, serà, segons l’alcalde, la materialització dels projectes de transformació urbana amb “un fort accent verd”.  En concret, ha destacat especialment els projectes d’arranjaments de les rieres, que tenen com a objectiu convertir-les en el centre dels nuclis habitats com a zones verdes, d’esbarjo i refugis climàtics. I en relació al Next Generation de Desenvolupament Turístic, l’alcalde ha destacat el projecte que inclou de millora del Riuet de Coma-ruga, que permetrà que es converteixi en “un entorn més integrat, accessible i amb més ombra i preservar aquest tresor del patrimoni natural del Vendrell”.

En la roda de premsa d’avui, l’alcalde ha volgut destacar també el creixement demogràfic del municipi, que arriba ja a les 41.000 persones empadronades. Un fet, ha dit, “que ens consolida com a capital i que ens reforcen els projectes d’ampliació de l’Hospital, de l’estació de tren i les delegacions de la Generalitat de la Vegueria del Penedès que s’han ubicat al Vendrell”.

Per últim, l’alcalde ha destacat el fet de l’encadenament de dues celebracions importants en l’àmbit cultural en aquests mesos: després del 50è aniversari de la mort de Pau Casals, l’any 2024 ha estat declarat l’Any Guimerà en ocasió del centenari de la seva mort. Kenneth Martínez ha avançat que, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, s’està preparant ja un programa d’activitats al voltant de la figura de Guimerà “que ens tornarà a omplir d’orgull vendrellenc”.

L’alcalde ha conclòs el balanç de l’any desitjant “unes bones festes a la ciutadania del Vendrell, així com un any 2024 en el qual puguem compartir el propòsit de fer un municipi socialment just i econòmicament pròsper”.

 

Foto: Ramon Costa



©2019 Ajuntament del Vendrell