06-04 Foto Generalitat acte 3-6-2015 250El dimecres 3 de juny al migdia, al Palau Robert de Barcelona, va tenir lloc la presentació de la cinquena campanya de promoció del comerç en barris antics, que va comptar amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i d’alcaldes i regidors dels municipis que hi participen, com és el cas del Vendrell, que, un any més, en fa la coordinació.

“Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir” és una iniciativa emmarcada en el Pla de Barris que vol potenciar i dinamitzar el comerç urbà de proximitat als nuclis antics per millorar la qualitat de vida i la cohesió social, i que, enguany, arriba a la seva cinquena edició.

La cinquena campanya compta amb la participació de 1.754 botigues de 30 municipis catalans que, gràcies al treball en xarxa, han organitzat de forma conjunta la campanya amb la col·laboració de 28 associacions de comerciants. Els municipis participants han estat Artesa de Segre, Berga, Besalú, Calafell, Caldes de Montbui, Centelles, Cervera, el Vendrell, Figueres, Hostalric, l’Arboç, la Bisbal d’Empordà, la Pobla de Segur, la Selva del Camp, Llagostera, Lleida, Mediona, Mollerussa, Roda de Ter, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Pere de Torelló, Sant Quintí de Mediona, Solsona, Torelló, Tortosa, Ulldecona, Valls, Vic i Vilanova del Camí.

La iniciativa sorgeix de la Subxarxa de Comerç de Barris amb Projectes, formada per ajuntaments que impulsen plans de millora als barris antics, La campanya, amb el lema “Comprar al barri té premi”, es va posar en marxa l’any 2011 en vuit municipis. Ara, el 2015, en la seva cinquena edició, es consolida amb la participació de 30 municipis, dels quals dotze són de la demarcació de Barcelona, sis de les comarques lleidatanes, set de Tarragona i cinc de Girona.

Durant tot el mes de juny, als 1.754 comerços adherits, per cada compra, el client rebrà una butlleta que l’habilitarà per participar en el sorteig de diversos premis aportats pels 30 municipis organitzadors. Els guanyadors, que podran portar un acompanyant, gaudiran d’estades completes a cadascun d’aquests municipis per conèixer el seu patrimoni, les seves tradicions, la seva cultura, la seva gastronomia, etc. En aquesta cinquena campanya, un comerciant de cada municipi també tindrà premi en reconeixement al seu suport i a la seva participació per les accions que sovint realitzen entitats i Administració.



©2019 Ajuntament del Vendrell