03-20 joves amb idees foto grup premiats 250El passat divendres 20 de març, L’EINA Espai Empresarial de l’Ajuntament del Vendrell va celebrar l'acte de lliurament de premis de la vuitena edició del concurs “Joves amb Idees”. L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar l’esperit emprenedor entre els joves a través d’activitats didàctiques que potencien la participació i el treball en grup.

 

Després d’una primera fase de sensibilització, en la qual els joves han assistit als seminaris i tallers de Generació d’idees i Creació d’empreses, s’ha dinamitzat el concurs d’idees de negoci. Enguany, hi han participat 104 alumnes i s’han presentat 24 projectes; 18 en la categoria “Incrementar el nombre de visitants al Vendrell” i 6 en la categoria “Millorar l’aparcament al centre del Vendrell”. De tots aquests projectes, es van seleccionar 6 finalistes, que van ser els encarregats de presentar les seves idees de negoci en l’acte de lliurament de premis.

Dels sis finalistes, es van premiar aquells que van obtenir més puntuació en funció dels criteris d’innovació, viabilitat, relació amb el Vendrell, material presentat i exposició pública. El jurat del concurs, presidit pel director de la càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses de la URV, Pere Segarra, va atorgar els següents premis:

Premi al millor projecte corresponent al repte “Incrementar el nombre de visitants al Vendrell”: “Portes del Drac”, dels alumnes Iván Páez, Gemma Solà, Beatriz Uceda i Xiaoyu Ji, de l’institut Andreu Nin. Dotació: 400 €, 4 entrades al Teatre Àngel Guimerà per veure Lax’n’Busto, 4 pen drives del Casal Jove i una entrevista amb la regidora de Turisme, Àngels Turdiu.

Premi al millor projecte corresponent al repte “Millorar l’aparcament al centre del Vendrell”: “Mercat de l’Àngel”, dels alumnes Josep Vives i Yolanda Pros, de l’institut Andreu Nin. Dotació: 400 €, 4 places per a un curs al Centre cívic L’Estació, 4 pen drives del Casal Jove i una entrevista amb el regidor de Mobilitat, Kenneth Martínez.

Premi especial Xarxa Emprenedora a la capacitat del projecte per fer xarxa: “Portes del Drac”, dels alumnes Iván Páez, Gemma Solà, Beatriz Uceda i Xiaoyu Ji, de l’institut Andreu Nin. Dotació: 4 entrades per al monòleg Reflexiones del hombre lengua, de Jordi Sevilla, un sopar per a 4 persones i 4 pen drives del Casal Jove.

Premi especial CIT a l’aprofitament dels recursos propis del Vendrell: “To de festa”, dels alumnes Jaume Pino i Isabel Olea, de l’institut Andreu Nin. Dotació: 150 € en vals de compra en comerços del CIT i 4 pen drives del Casal Jove.

Per al desenvolupament del programa, s’ha comptat amb la col·laboració dels centres d’educació secundària del municipi que ofereixen batxillerat i cicles formatius. Concretament, hi han participat el col·legi Sagrat Cor, l’institut Andreu Nin, l’institut Baix Penedès i l’institut Mediterrània.

Cal destacar el suport de la Regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament del Vendrell tant pel que fa a l’organització com a la dotació dels premis, i de la Casa d’Oficis de L’EINA Servei d’Ocupació. Així mateix, enguany s’ha comptat amb la col·laboració de les empreses següents: Acasa, serveis d’atenció a domicili; Jaestic; Jubydys; Penedès Data, i World Rètols, que han patrocinat el Premi especial Xarxa Emprenedora. Finalment, el Teatre Àngel Guimerà i el Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT) també han contribuït a la dotació dels premis.



©2019 Ajuntament del Vendrell