01-12 Cervera VioloncelswL’Auditori Pau Casals comença la programació d’aquest any 2015 amb el Cicle de Joves Intèrprets, una oferta musical estable que va néixer l’any 1992 i que s’ofereix els diumenges dels mesos de gener i febrer, en horari matinal.

 

El Cicle té com a objectius, d’una banda, mostrar la qualitat dels futurs intèrprets que accediran al món professional, així com el treball que es fa als conservatoris de música del país. I, de l’altra, motivar a actuar, dalt d’un escenari, en un cicle estable, i en un auditori de música, als joves que volen fer de la música la seva professió. Així mateix, l’Auditori Pau Casals posa a disposició les seves instal·lacions, la promoció i publicitat dels seus concerts i l’atenció oferta en tots els detalls que conformen un concert públic de música.

El primer concert serà aquest diumenge, 18 de gener, a les 12 del migdia, i anirà a càrrec d’alumnes del Conservatori Professional de Música de Cervera, que presentarà dos grups: un de violoncels i un altre de guitarres. El Conservatori Municipal de Música de Cervera va ser creat l’any 1980 com a Escola Municipal de Música i reconegut oficialment l’any 1984 com a Conservatori Elemental. A partir de la implantació de la LOGSE, s’hi imparteixen els cursos d'iniciació, nivell elemental i nivell professional.

Els protagonistes de la primera part del concert serà el Grup de Guitarres, dirigit per Xavier Gómez. Del programa que interpretaran en destaquen les obres The Entertainer, de S. Joplin; El gato montés, de M. Penella, i Quatre danses brasileres, de C. Machado. Deu joves violoncel·listes, dirigits pels professors Laia Puig i Xavier Roig, protagonitzaran la segona part del concert, i entre altres obres, interpretaran la Suite de música de pel·lícules.

 

El Cicle de Joves Intèrprets 2015 de l’Auditori Pau Casals consta de cinc concerts, i hi participaran alumnes de l’Escola Superior de Música de Catalunya i dels conservatoris de Música de Tarragona, Cervera i Vila-seca, i alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell.

Per a aquests concerts s’ofereix la possibilitat de comprar l’entrada conjunta per a les representacions d’Els Pastorets del Vendrell, que es fan els diumenges 18 i 25 de gener i 1 i 8 de febrer, a les cinc de la tarda, al Teatre Àngel Guimerà.



©2019 Ajuntament del Vendrell