05-09_miquel_soria02_webDel 6 al 8 de maig va tenir lloc a Madrid l'Assemblea Euro-Toques 2012, organitzada per l'Associació Internacional de Cuiners Europeus. Entre els membres d'aquesta associació, que està formada per 3.500 cuiners de 18 països, hi ha 800 cuiners espanyols.

En representació de Catalunya van assistir-hi Miquel Soria, del restaurant Miquel Soria del Vendrell, membre de Les Cuines del Vendrell i alhora membre de l'Associació Internacional de Cuiners Europeus des del 2010, i Joan Roca, del restaurant El Celler de Can Roca, el segon millor restaurant del món.

Aquesta assemblea bianual va comptar amb la presència de més de 300 cuiners que van tractar diversos temes com ara la creativitat i la innovació continua de productes, els problemes i les oportunitats del sector de l'hostaleria i l'actual context de la gastronomia espanyola. Alguns dels objectius de l'organització són protegir la qualitat i el sabor dels aliments, mantenir el patrimoni culinari europeu, assegurar una alimentació sana i controlar correctament l'etiquetatge dels productes.

Foto: Miquel Soria amb els Prínceps d'Astúries.



©2019 Ajuntament del Vendrell