11-07_TomovwAigües de Tomoví està implantant als barris marítims del Vendrell un sistema de telelectura de comptadors d'aigua en xarxa fixa, una tecnologia que permet controlar els comptadors cada dia, en temps real, sense necessitat de desplaçar cap operari. Són els anomenats comptadors "intel·ligents". El sistema facilita la lectura remota i automàtica dels comptadors d'aigua i envia dades directament a una central situada a l'oficina d'Aigües de Tomoví.

Per cada metre cúbic consumit, el comptador emet un senyal que registra la unitat remota. Aquesta informació de consum d'aigua viatja a l'ordinador del centre de control on, a través d'un programa informàtic de gestió, es realitza automàticament la facturació per consum.

El nou sistema de lectura de comptadors té molts avantatges. D'una banda, permet disposar diàriament de forma automàtica del perfil de consum, és a dir, el consum horari de cadascun dels comptadors. A més, permet una ràpida identificació d'alertes de consum d'aigua, com la recepció d'alarmes per fuites, el retorn d'aigua, la fallada interna o el frau per manipulació, entre d'altres.

El regidor d'Aigües de l'Ajuntament del Vendrell, Jaume Escarré, ha explicat que "aquest projecte no té cap cost directe sobre les tarifes de l'aigua i permet optimitzar la inversió a través de la millora del coneixement de la distribució de l'aigua i de la utilització de la xarxa".

Escarré també ha explicat que gràcies a aquest innovador sistema, el Servei Municipal d'Aigües disposa d'un coneixement de la demanda d'aigua en aquestes zones, així com d'informació objectiva i detallada de cara a definir un pla d'inversió de la xarxa. " A més, detalla el regidor, "els vendrellencs podran ser avisats de qualsevol anomalia, com ara els consums excessius o un mal funcionament en el seu aparell".

En total, s'instal·laran prop de 9.000 comptadors intel·ligents als barris marítims, cosa que converteix el projecte en el més ambiciós de Catalunya. De moment ja se n'han instal·lat més de 4.000 a Sant Salvador i al sector del Sanatori, i al llarg del 2012 se n'instal·laran 4.600 més a Coma-ruga. L'objectiu, però, és estudiar la possibilitat d'un desplegament futur en tot el municipi.



©2019 Ajuntament del Vendrell