10_07_20_EBMMigjorn_01wEl nou edifici de l'escola bressol municipal Migjorn ja és a punt per iniciar el nou curs escolar al setembre. El nou edifici del carrer dels Ocells està ja enllestit i tan sols manca instal·lar-hi el mobiliari. El centre està situat al costat de l'Escola Pla de Mar, una ubicació estratègica que, com va destacar l'alcalde Benet Jané en la seva visita a l'equipament, "respon a la voluntat de l'equip de govern de construir, sempre que sigui possible, escoles bressol properes a escoles d'Infantil i Primària per tal de facilitar les sinergies entre ambdues". Així també es facilita la vida als veïns de Coma-ruga, que poden portar els seus fills de diferents edats a centres propers, com va explicar Jané.

El nou centre, a més, compta amb millors instal·lacions que l'anterior i dobla la seva capacitat, que passa de 45 places a un màxim de 94. D'aquesta manera es cobreix el futur creixement d'alumnat de la zona durant força anys. En els 800 metres quadrats construïts d'un total de 1.500, hi ha sis aules, una de 0 a 1 any, dues d'1 a 2 anys i tres de 2 a 3 anys. Una de les classes encara no entrarà en funcionament, ja que encara no hi ha prou demanda per fer-ho.

Una altra de les novetats importants d'aquest centre és que, per primera vegada a Coma-ruga, hi haurà el servei d'escola bressol per a nens de 4 mesos a 1 any. Aquesta nova unitat de lactants permetrà que els pares de Coma-ruga no hagin d'anar fins al Vendrell, com fins ara, per portar-hi els seus nadons.

Les obres les ha dut a terme la constructora AMC5 sobre un projecte de l'arquitecte Ignasi Forcada. En relació amb aquest fet, l'alcalde va assenyalar la importància que té el fet que tant la constructora com l'arquitecte siguin del Vendrell, ja que representa una aposta del consistori "pels professionals de casa nostra".

Per últim, Jané es va mostrar satisfet, un cop més, per donar resposta a les demandes de la ciutadania fent un esforç econòmic important, ja que el projecte ha tingut un cost de prop de 700.000 euros, malgrat els temps de crisi. Així mateix va assenyalar que enguany s'ha tornat a tancar el període de matriculacions a les escoles bressol municipals amb el resultat que cap nen del Vendrell es quedarà sense poder anar a escola bressol.



©2019 Ajuntament del Vendrell