07-19_PortantsHonor04grup_webAhir al vespre, a l'Auditori de l'Escola Municipal de Música Pau Casals, va tenir lloc l'acte de nomenament oficial dels Portants d'Honor de la Festa Major 2010, que va ser presidit per l'alcalde del Vendrell, Benet Jané.

Fa dos anys, per iniciativa de la Comissió de Cercavila, formada per totes i cada una de les entitats i grups de cultura popular que participen actualment en les cercaviles de la Festa Major de Santa Anna, i amb el vistiplau de l'Ajuntament del Vendrell, es va decidir crear la figura dels Portants d'Honor. Per tant, des del 2008, cada any quatre persones han estat distingides per haver destacat en algun vessant del ric patrimoni cultural i folklòric de la nostra vila, les quals, durant la Festa Major, reben el tracte d'autoritat per poder assistir en lloc preferencial a tots els actes destacats.

L'any passat aquestes persones van ser Jaume Esteve, Casalta; Anna Balcells, Alfons Vigo i Ramon Buira. Ells van agafar el relleu dels primers Portants d'Honor del Vendrell, que el 2008 van ser Jaume Vallès, Quim Tomàs, Ció Pallarès i Xavier Inglès.

Enguany, per a la Festa Major del 2010, s'han nomenat Portants d'Honor Joan Descals, per haver pintat diverses vegades els vestits dels Diables; Marcel·lí Güixens, cap de colla dels Nens del Vendrell durant molts anys; Rosa M. Esteban, impulsora de l'Esbart Pau Casals, i Salvador Arroyo, autor dels nous Goigs a Santa Anna i recuperador de diversos balls de cultura popular del Vendrell.

L'alcalde els va lliurar les distincions, que són un mocador brodat que recorda el seu càrrec i un pin de plata commemoratiu del nomenament.



©2019 Ajuntament del Vendrell